Nu se mai depun proiecte pe agenda culturală și sportivă a CJ Timiș

31

 

Asociațiile sau ONG-URILE culturale sau sportive nu mai pot depune proiecte pentru a primi finanțare nerambursabilă de la Consiliul Județean Timiș.

„Având în vedere contextul creat de riscul răspândirii coronavirusului SARS-CoV-2, ConsiliulJudețean Timiș a decis suspendarea procedurii privind finanțarea, din fonduri publice, aproiectelor cultural artistice, de tineret și sport.Astfel, ONG-urile, asociațiile și fundațiile nu mai pot depune proiecte pentru finanțare, iarcele care au ajuns deja la CJ Timiș, nu mai intră, momentan, în faza de evaluare. Măsura va rămâne în vigoare pe perioada în care, pe teritoriul României, este decretată starea de urgență”, a transmis instituția.

Situația epidemiologică pe teritoriul țării noastre se schimbă de la o zi la alta. Decretareastării de urgență a dus la anularea sau amânarea tuturor evenimentelor majore pe teritoriul județului Timiș, fie că vorbim despre festivaluri, concerte sau competiții sportive și dinaceastă cauză am decis suspendare derulării procedurii de depunere a proiectelor.

„Ar fi fost oarecum impropriu să evaluăm un proiect care propunea organizarea unui eveniment în luna aprilie, de exemplu. Important, nu am sistat programele de finanțare, ci doar le-am suspendat, pentru a nu fi nevoiți să reluăm întreaga procedură atunci când situația o va permite. Considercă sănătatea oamenilor este pe primul loc”, a declarat președintele Consiliului JudețeanTimiș, Călin Dobra.
Prin bugetul aprobat pentru anul 2020, Consiliul Județean Timiș a alocat 11 milioane de lei pentru finanțarea proiectelor depuse pe Agenda culturală și Agenda sportivă.

LĂSAȚI UN MESAJ