Nu s-a putut! Saracens pierde la Baia Mare

100

Campioana Timișoara Saracens a suferit primul eșec în Cupa Regelui, 3-14 la Baia Mare, după un scenariu cunoscut bănățenilor în fief-ul ”zimbrilor”: arbitraj controversat și multe emininări.

Bănățenii au evoluat o repriză în inferioritatea numerică derbiul de la Baia Mare și a înregistrat al doilea eșec al toamnei. Saracens a cedat în premieră în Cupe Regelui, 3-14 în fața lui CSM Știința, după ce pierduse meciul cu CSM București din campionat.

Văzută ca o excelentă oportunitate pentru o repetiție generală înaintea meciurilor din Challenge Cup, partida de la Baia Mare a avut o desfășurare nedorită. Oaspeții au evoluat jumătate de meci în inferioritate numerică dacă punem cap la cap cele 4 eliminări primite de Rose, Drenceanu, Pungea și Burcea, față de doar una dictată împotriva băimărenilor. În atare condiții lupta din teren nu putea fi egală și nici elocventă pentru Grainger Heikell în perspectiva partidei cu scoțieii de la Edinburgh.

Calafeteanu a deschis tabela dintr-o penalitate în minutul 3, dar acesta avea să fie singura reușită a oaspeților. În 15 contra 13 pe teren, băimărenii au primit un eseu de penalizare în minutul 37, transformat de Samoa și la pauză s-a intrat cu 7-3. În partea secundă Saracens a primit alte două eliminări și raportul s-a văzut și pe tabelă. Sione a semnat al doilea eseu al gazdelor și același Samoa a transformat pentru ceea ce avea să fie scorul final 14-3.

Timișoara cade pe locul secund al clasamentului cu 10 puncte și are o rundă liberă în week-end-ul următor al Cupei Regelui. În 15 octombrie va primi vizita lui Edinburgh în debutul Challenge Cup. Următorul duel al bănățenilor în Cupa Regelui este programat în 29 octombrie, cu liderul Steaua.

 

LĂSAȚI UN MESAJ