,,Nu mi-e frică de moarte, mi-e frică de finalul acestei boli”. Bolnavii din centrele de vârstnici din Timiș încă așteaptă să fie vaccinați

143

La Timișoara, imunizarea bătrânilor din cămine a început cu întârziere, iar în multe dintre ele nu a ajuns încă niciun vaccin. Probleme logistice, motivează Direcția de Sănătate Publică. Bătrânii sunt îngrijoraţi şi le e teamă să nu se infecteze chiar în aşteptarea vaccinului.

La Timiş vaccinarea a început cu întârziere, pe data de 20 ianuarie, şi nu a ajuns încă în toate căminele de bătrâni

În decembrie, azilul a fost focar de covid. Acum, 87 de bătrâni își revin după boală şi doar 17 au rămas negativi. Ei sunt eligibili dar deocamdată aşteaptă.

Remus Nuțiu: ”Sunt negativ, sunt printre puținii negativi și n-aș vrea să mă infectez. Nu mi-e frică de moarte, mi-e frică de asfixiere, mi-e frică de finalul acestei boli, dar de moarte nu mi-e frică. Am 87 de ani. Mă simt neglijat datorită faptului că sunt negativ, aş vreau să iau acest anti-Covid și nicio șansă nu avem. Până când?!”

Domnul Nuţiu a fost profesor universitar chiar în departamentul de Biologie-Chimie. Dar nu e nici pe departe singurul care vrea să se imunizeze.

Femeie, rezidenta în azil: ”Eu vreau să mă vaccinez, pentru că am doi nepoţi frumoşi pe care doi ani nu i-am văzut, din cauza bolii. M-am operat de inimă. Mi-a trecut. Acum vreau să mă vaccinez, să mai trăiesc”.

Bătrânii își pierd răbdarea așteptând vaccinul

În județele Cluj, Iași sau Galați vaccinarea bătrânilor a început pe 15 ianuarie.

Mircea Ionescu, manager azil de bătrâni: ”Am întrebat şi la DSP, şi la prefect, şi la subprefect şi la directori medicali de la DSP. Toţi au zis: „Da, se va rezolva, ştim situaţia, maine.” Eh, m-am cam saturat”

La Timiş vaccinarea a început cu întârziere, pe data de 20 ianuarie, şi nu a ajuns încă în toate căminele de bătrâni. Reprezentanţii Direcţiei Publice de Sănătate Timiş au o explicaţie.

Cornelia Bubatu, purtător de cuvânt DSP Timiș”A fost necesara o perioada de timp pentru a ne asigura ca sunt indeplinite toate conditiile, atât logistic cât și din punct de vedere al personalului medical”.

În județul Timiș, funcționează peste 50 de cămine de bătrâni. Abia ieri au început vaccinările în doar cateva dintre centre.

Sursa: observatornews.ro

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ