Nu le reparăm, ci le ascundem! Plasă de protecție pe bijuteriile arhitecturale degradate ale Timișoarei

83

Clădirile degradate din Timișoara, în special cele din zona istorică, vor dispărea. Nu pentru că s-ar face lucrări de restaurare și reparații, ci pentru că autoritățile vor să le ascundă sub plase de protecție.

Sătul să vadă panglici galbene peste tot în oraș, primarul Timișoarei, Nicolae Robu, a venit cu o nouă idee năstrușnică: îi obligă pe proprietari să instaleze plase de protecție pe fațadele care pot pune în pericol viața trecătorilor.

„Voi propune Consiliului Local o hotărâre prin care toți proprietarii de clădiri care arată rău să fie obligați ca până la începerea lucrărilor să-și pună plase de protecție, care să asigure siguranța trecatorilor și să dea un aspect acceptabil. Plasa să aibă ca desen viitoarea fațadă. Nu avem nicio lege care să ne interzică să facem așa. Trebuie să impunem măsuri de securitate. Este inadmisibil să vedem panglici galbene peste tot. Ajungi să nu mai poți folosi domeniul public”, a declarat Robu.

Anul acesta, peste 100 de proprietari din oraș au fost amendați pentru că nu au întreținut sau reparat fațadele caselor lor. De asemenea, alți 300 de primit procese verbale de constatare și riscă să plătească supraimpozit de anul viitor.

LĂSAȚI UN MESAJ