Nu e de joacă! Poliţiştii timişoreni continuă campania de amendare a celor ce nu-şi îngrijesc faţadele caselor

183

Polițiștii locali din cadrul Serviciului Disciplina in Construcții și Afișaj Stradal continuă verificările pe linia identificării imobilelor neîntreținute de pe raza municipiului Timișoara, proprietarii acestora riscând sancțiuni între 500 și 1000 de lei, deoarece prin neîngrijirea clădirilor deținute încalcă prevederile HCL 371/2007 modificată.

În ultimele zile au fost constatate și aplicate sancțiuni de câte 1000 lei fiecare în cazul a 8 imobile care prezentau deteriorări ale fațadelor, dintre acestea 6 fiind asociații de proprietari și 2 fiind în proprietatea unor persoane care nu fac parte din asociații. Au fost aplicate sancțiuni pentru imobile neîngrijite de pe Bdul Regele Carol, Iuliu Maniu, Splaiul Tudor Vladimirescu, Gheorghe Doja, Gheorghe Lazăr, Constantin Brâncoveanu.

De asemenea, au mai fost aplicate sancțiuni și pe str. Colonel Enescu unde, la începutul acestei luni, un bărbat a fost rănit de tencuiala căzută, iar imobilul în care sunt opt apartamente nu este constituit în asociație, caz în care a fost sancționat fiecare proprietar în parte. Din cei opt, unul singur mai trebuie să se prezinte pentru încheierea procesului verbal.

În ultima lună numărul sancțiunilor aplicate este de 23, iar valoarea acestora se ridica la 22.500 lei. Poliția Locală reamintește că proprietarii de imobile au obligația să asigure periodic curățarea fațadelor locuințelor, chioșcurilor, a clădirilor amplasate la frontul străzii, să degajeze elementele de construcție (ornamente) și tencuială care stau să se desprindă de pe fațadele clădirilor, să tencuiască și să zugrăvească periodic, să îndepărteze înscrisurile și desenele de pe acestea.

LĂSAȚI UN MESAJ