Nu doar primarul Timișoarei este amendat de CNCD. Un alt edil e bun de plată, în urma unor declarații defăimătoare la adresa altor națiuni

52

Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) a decis amendarea primarului Iaşiului, Mihai Chirica, cu 10.000 de lei pentru afirmaţii discriminatorii la adresa altor naţiuni.

Potrivit unui comunicat al CNCD, afirmaţiile făcute de Mihai Chirica reprezintă discriminare şi încalcă dreptul la demnitate.

„O să vină peste noi congolezii, somalezii, sirienii şi alte naţiuni care sunt coborâte din copac mai deunăzi şi o să ne cucerească şi o să ne devină şefi”, a declarat primarul municipiului Iaşi, în septembrie 2019, într-un interviu acordat unui ziar local.

Vă reamintim, și primarul Timișoarei a fost amendat, în trecut, de CNCD. Prima dată, în 2014, după o postare defăimătoare la adresa romilor din oraș. Valoarea sancțiunii a fost de 2.500 de lei. A doua oară, edilul a fost taxat de CNCD în 2016 pentru că tramvaiele din Timișoara nu erau adaptate nevoilor persoanelor cu dizabilități locomotorii. Edilul-șef s-a ales cu o amendă de 10.000 de lei.

Sursa: agerpres.ro

LĂSAȚI UN MESAJ