Novi Sad, al doilea oraș desemnat Capitală Europeană a Culturii 2021-VIDEO

984

Herceg Novi (Muntenegru) a pierdut, joi, la Bruxelles, în favoarea orașului Novi Sad (Serbia) titlul de Capitală Europeană a Culturii 2021.

În 2021, trei orașe vor deține titlul de Capitală Europeană a Culturii: Timișoara din România, un oraș din Grecia și un oraș dintr-o țară candidată sau potențial candidată pentru aderarea la UE – Novi Sad.

novi-sad

După ce în 2015 titlul a fost deținut de Mons (Belgia) și Plzeň (Republica Cehă), în 2016 capitalele europene ale culturii sunt Wrocław (Polonia) și Donostia-San Sebastián (Spania). În 2017, orașele nominalizate sunt Aarhus (Danemarca) și Paphos (Cipru), urmate de Leeuwarden (Țările de Jos) și Valletta (Malta) în 2018, respectiv de Matera (Italia) și Plovdiv (Bulgaria) în 2019. În 2020, titlul va fi deținuț de un oraș din Irlanda și un oraș din Croația.

Novi Sad se bucură de sprijinul artiștilor europeni și mondiali, cum sunt violonistul Stefan Milenković, compozitoarea Aleksandra Vrebalov, actrița Anica Dobra, actorul Thomas Tom Wlaschiha, dar și a altor zeci de oameni de cultură de talie mondială.

LĂSAȚI UN MESAJ