Noutățile de pe șantierul centurii Timișoarei

67

Pe șantierul variantei de ocolire Timișoara Sud, săptămâna aceasta au început lucrările pentru amenajarea bretelei de la intersecția cu DN 59 Timișoara – Moravița. De asemenea, au fost finalizate lucrările la podul provizoriu peste canalul Bega, din zona Ghiroda.

”Ca tipuri de lucrări, acestea sunt similare cu cele din ultima perioadă: demolare de construcții de pe culoarul centurii, relocări de utilități și devieri ale canalelor ANIF, umpluturi cu pământ în zonele unde s-au făcut decopertări ale stratului vegetal, foraje pentru piloți, cofrare și betonare a culeelor podețelor, stabilizări de teren, cercetări arheologice în situl 7”, explică DRDP Timișoara.

Vă amintim că la începutul acestei luni, șantierul a fost inspectat de ministrul Transporturilor, Lucian Bode, care a spus că și-ar dori ca lucrările să fie finalizate înainte de termenul contractual pentru că nu mai există nicio piedică pentru construirea centurii.

”Ne dorim să ne încadrăm în termen și dacă se poate, că aici nu sunt nici piramide nici alte obstacole în calea realizării acestor obiective, să fializeze înaite de termen”, a spus Bode.

Centura trebuie realizată până în 25 martie 2022, după ce în 25 martie anul acesta a fost dat ordinul de începere a lucrărilor. Costul este de 272 de milioane de lei, iar lungimea variantei sudice este de 25,6 kilometri.

LĂSAȚI UN MESAJ