Noul termen pentru finalizarea lotului 3 al autostrăzii Lugoj-Deva. Vezi cele mai recente imagini de pe șantier

1364

Membrii Asociației Pro Infrastructura au făcut publice noi imagini cu lucrările desfășurate pe lotul 3 al autostrăzii Lugoj-Deva (tronsonul Holdea-Ilia), unde se poate observa stadiul în care se află acest segment din drumul de mare viteză. Membrii asociației spun că, deși mai este mult de lucru, constructorii au reușit totuși să treacă de cele mai dificile operațiuni.

Tot cei de la Pro Infrastructura estimează că finalizarea acestui segment de autostradă, care are o lungime de 21,141 de kilometri se va înfăptui în luna august a anului viitor.

,,Așa arată din dronă zona semi-nodul Holdea, parte din Autostrada A1 Lugoj-Deva lot 3, constructor Comsa. Se vede clar noul amplasament al DN68A si sensul giratoriu care va primi și breteaua care va conecta DN68A cu A1. Această bretea va fi construită după ce traficul pe drumul național va fi redirecționat pe noul traseu. Tot în acest set de poze puteți vedea și cele două ecoducte (pasaje pentru animalele mari) de pe acest lot.

După numeroase bâlbe și tergiversări ale autorităților, blocaje birocratice, negocieri contractuale, dar și probleme de ordin tehnic (cum ar fi cele din nodul Ilia), se pare că acest proiect intră, în sfârșit, în linie dreaptă. Nu va fi deschis prea curând, dar măcar ce a fost mai greu a trecut, cele mai dificile probleme fiind, în bună parte, depășite.

În acest moment, estimarea noastră optimistă este luna august 2018 pentru finalizarea acestui segment de autostradă în lungime de 21,141 km între Holdea și Ilia.”, transmit membrii Asociației Pro Infrastructura.

LĂSAȚI UN MESAJ