Noul stadion al Timișoarei, gata peste patru ani

39

Autoritățile județene au ales una dintre cele patru variante de studii de prefezebalitate pentru construirea unui noi stadion în Timișoara, în locul lui ”Dan Păltinișanu”. Potrivit aceteia, viitoarea arena va fi gata în patru ani și nu va avea pistă de atletism.

”Mergem înainte cu proiectul noului stadion al Timișoarei. Fără pistă de atletism. Vinerea aceasta supunem aprobării indicatorii tehnico – economici ai stadionului pe care îl vom construi pe locația actualei arene. Vorbim de un stadion de 30.000 de locuri, dintre variantele propuse de studiul de prefezabilitate am ales-o pe cea cu cel mai bun raport facilități – cost. Investiția este estimată în această fază la aproape 122 milioane euro cu TVA, în sarcina Consiliului Județean intrând o cofinanțare de 11 milioane euro, atât cheltuieli eligible, cât și neeligibile. Restul sumei va fi asigurat prin bugetul national”, anunță Alin Nica, președintele CJ Timiș.

Potrivit documetației, construirea noului stadion ar dura patru ani, timp în care s-ar realiza și studiul de fezablitate și proiectul tehnic. Investiția va fi realizată de către Compania Națională de Investiții, arena urmând a fi predată în patrimoniul județului.

LĂSAȚI UN MESAJ