Noul ”proiect de țară”: PNL schimbă toți specialiștii

89

După noile raporturi apărute între cele două mari formațiuni din politica românească, inevitabil vor apărea și schimbări în structurile administrative, atât locale, cât și cele centrale. Îngrijorată de aceste schimbări pe funcții, filiala Timis a Partidului Social Democrat atrage atenția asupra posibilelor abuzuri ce se pot ivi. Iată în ce constă această luare de poziție:

«Așa cum promitea noul guvern liberal, în cel mai scurt timp, specialiștii și profesioniștii aflați la conducerea instituțiilor din România vor fi schimbați din funcții. Sunt oameni care au condus ani buni instituțiile, care s-au specializat în domeniile în care au activat și care au făcut performanță din acele poziții administrative. Motivul schimbărilor este acela că noul guvern liberal are ca prioritate zero punerea pe funcții de conducere a membrilor de partid, indiferent dacă studiile, activitatea sau priceperea îi recomandă sau nu. Este trist ca în câteva zile, așa cum se preconizează, să fie dați la o parte profesioniști, înlocuiți fiind cu ”obligații de partid”.

„Indiferent de vremuri, PSD a promovat și susținut oameni care s-au remarcat în domeniul profesional de activitate, care au avut rezultate remarcabile și nu în ultimul rând, oameni cu o pregătire care să îi recomande în respectivele domenii și funcții de conducere a diverselor instituții ale statului. Consider că schimbări doar de dragul schimbărilor, pe criterii politice, nu își au rostul, iar acest mod forțat de ungeri pe funcții de conducere va conduce la apariția unor mari dificultăți în managementul respectivelor instituții. Din păcate, acest lucru se va resimți curând și în județul nostru, unde se pregătesc schimbări majore pe criterii politice. Transmit un mesaj de aici, din Timiș: nu trimiteți specialiștii și profesioniștii acasă!, a precizat Călin Dobra, președintele PSD Timiș. Încă mai pot fi opriți, la votul din 24 noiembrie!”».

LĂSAȚI UN MESAJ