Noul președinte interimar al Mișcării Populare dorește liniște în partid

376

Cu mai bine de o săptămână în urmă, frecușurile și unele nemulțumiri din rândurile membrilor de partid ai PMP au ajuns la o ședinta fulger în care forul de conducere al filialei județene a hotărât schimbarea conducerii.

Au fost voci ce au susuținut că e o lovitura incorectă. Alții spun că e foarte la locul ei.
Vineri, câțiva membri de partid au convocat o conferință în care au oferit unele explicații. Cel mai explicit și mai ponderat s-a dovedit a fi noul președinte interimar, Radu Șumălan, care a povestit „filmul” întregii tărășenii. Potrivit acestuia, existau tensiuni de mai mult timp în organizație. De la alegerile din vară, partidul nu prea a mai evoluat mult. S-a ajuns la o autosuficiență contraproductivă. Nici campania electorală din toamnă nu ar fi fost dusă de unii membrii cu toată convingerea și cu toate mijloacele posibile și corecte. Se pare că o bună parte din forul executiv județean reproșează președintei interimare, Roxana Iliescu, o conducere destul de autoritară dar fară implicare în munca de teren în județ. După plecarea lui Sorin Grindeanu de la conducerea CJT, nu se știa unde se va îndrepta colaborarea cu PSD-ul. Protocolul de colaborare nu a fost pus pe hârtie cu paragrafe clare ci doar a fost o înțelegere de tip verbal. Acum se consideră că doar funcția de vicepreședinte județean nu ar fi destul.

La CEJ-ul convocat intempestiv au venit 24 de membri din cei 26 iar 18 au votat pentru schimbarea doamnei Iliescu de la conducerea interimară. Și dânsa a fost invitată, dar a plecat repede socotindu-se jignită de unele vorbe și afirmații. În afara membrilor forului executiv au mai participat și o seamă de viceprimari și consilieri din localitățile județului. Nimeni nu a fost forțat să semneze listele care cereau înlocuirea președintei.

Radu Șumălan a plecat cu aceste liste și cu o delegație de 22 de persoane la conducerea centrală de la București. Aici a primit postul de președinte interimar și misiunea de a pacifica lucrurile în filiala Timiș.

Momentan nu se pot face alegeri, cum ar fi normal, până nu este reglementată situația unirii sau despărțirii de UNPR, ce încă nu este clarificată. Abia după acest pas necesar se vor organiza alegeri la care se poate înscrie oricine.

Protocolul de colaborare cu majoritatea de stânga va continua așa cum este moral dar trebuie discutată în toate amănuntele. Noul președinte CJT Călin Dobra va fi sprijinit dar se va analiza atitudinea aliatului social-democrat dacă este în limitele înțelegerii.

Cornel Sămărtinean, ca fiind cel mai nou în partid, a apreciat ca pozitivă activitatea debarcatei președinte Iliescu dar crede că cu dânsa la conducere partidul nu ar mai fi progresat, rămânând pe o poziție inferioară față de potențialul său.

Marius Dugulescu ar vrea „ca partidul să crească”. Dar „…pălăria de președinte de filială județeană este prea mare pentru Roxana Iliescu”.

Acoperiți cu hârtii justificative dar și cu girul președintelui național, noua conducere ce se numește doar „simplu grup de lucru” susține ca ar vrea să aducă liniștea necesară în partid.

LĂSAȚI UN MESAJ