Noul contract de salubrizare a intrat în vigoare! Care este calendarul colectării deșeurilor

270

Noul contract de salubrizare încheiat între Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Deșeuri Timiș și societatea Retim Ecologic Service S.A. a intrat în vigoare de la începutul acestei săptămâni și în municipiul Timișoara. Acest contract se va întinde pe o perioadă de zece ani.

După ce a intrat în operare în celelalte localități cuprinse în Zona 1 – Timișoara încă din data de 9 aprilie, Retim a început de luni să colecteze și să transporte deșeurile municipale și din orașul Timișoara. Conform programului de colectare stabilit în caietul de sarcini, deșeurile reziduale vor fi colectate de două ori pe săptămână, iar deșeurile reciclabile vor fi ridicate o dată pe săptămână.

În ceea ce privește colectarea deșeurilor din sticlă, aceasta se va realiza o dată la două săptămâni. În timpul perioadei de mobilizare, premergătoare începerii colectării, operatorul a instalat în cartierele Timișoarei, 453 de recipienți cu o capacitate de 1100 de litri, destinați colectării deșeurilor din sticlă.

Noul contract semnat între ADID Timiș și Retim prevede, de asemenea, obligația operatorului de a organiza în Timișoara campanii trimestriale pentru colectarea deșeurilor voluminoase și a deșeurilor periculoase. Aceste campanii vor fi anunțate publicului din timp și se vor desfășura pe parcursul mai multor zile, în locații special amenajate.

LĂSAȚI UN MESAJ