Noul consul al Serbiei la Timișoara a luat pulsul economic al județului

316

Președintele Consiliului Județean Timiș, Călin Dobra, a primit luni, la Palatul Administrativ, vizita noului consul general al Republicii Serbiei la Timișoara, Vladan Tadic, căruia i-a făcut o scurtă prezentare a potențialului județului și a ariilor principale de activitate ale CJT.

Printre proiectele menționate de președintele Consiliului Județean în cadrul întrevederii se înscriu dezvoltarea infrastructurii de transport rutier, restaurarea Castelului Huniade și a Palatului Baroc, construirea unei Săli Polivalente de 16.000 de locuri, a unei noi maternități, a unui nou centru pentru copiii cu dizabilități și a opt bazine de înot în orașele din Timiș, extinderea și modernizarea Blocului Operator al Spitalului Clinic Județean de Urgență Timișoara, reabilitarea și revitalizarea Canalului Bega.

De asemenea, Călin Dobra a precizat faptul că „Timișul se mândrește cu caracterul său multietnic și multicultural, în care o serie de minorități conviețuiesc în armonie. Comunitatea sârbă reprezintă o comunitate importantă, a treia ca ordin de mărime între comunitățile din județul nostru, de aceea toate deciziile luate la nivel local, proiectele implementate țin cont și de necesitățile și specificul acesteia”.

S-a discutat și despre cooperarea în cadrul Euroregiunii Dunăre-Criș-Mureș-Tisa, care în noiembrie 2017 sărbătorește 20 de ani de la înființare. În acest context, au fost menționate câteva dintre proiectele de colaborare bilaterală, ca de exemplu revitalizarea canalului Bega, prin Programul Interreg IPA CBC România-Serbia 2014-2020.

Președintele Consiliului Județean Timiș, Călin Dobra și consulul general al Serbiei la Timișoara, Vladan Tadic au convenit ca, periodic, să aibă întrevederi în care să analizeze stadiul proiectelor comune care se derulează din fonduri europene și nu numai, să identifice soluții la dificultățile care pot apărea pe parcurs și, de asemenea, să găsească noi domenii de colaborare.

LĂSAȚI UN MESAJ