7.2 C
Timișoara
vineri 26 aprilie 2024

Noua organiramă a Primăriei Timișoara a fost aprobată, fără dezbatere publică

Primăria Timișoara are, de marți, o nouă organigramă. Consilierii locali au aprobat documentul după care va funcționa aparatul de specalitate a primarului. Votul a fost acordat fără o dezbatere publică în prealabil, așa cum a cerut Sindicatul PMT.
”Nu a existat niciodată o dezbatere publică despre o organigramă, nici nu este cerut de lege pentru că nu este o lege cu caracter normative.
Există o sentință în care un sindicat a mers în instanță pe această speță și a pierdut. Eu am tot dreptul să vă supun la vot acest proiect de hotărâre”, a declarant Dominic Fritz.
De cealaltă parte, la ședință aparticipat și președintele sindicatului Tineriu Negrei, care a cerut Consiliului să respingă organigrama până la organizarea unei dezbateri.
”E o zi tristă pentru Timișoara, nu doar pentru salariații primărie. Așa ceva nu s-a întâmplat ca de vineri până marți să se prezintă această transparență. Trist este și pentru mine personal că informațiile pe care dumneavoastră ar trebui să le aveți sunteți lipsit de ele. O să vă las o decizie a Curții de Apel Timișoara, unde reclamant a fost sindicatul și a fost anulată o organigramă nelegală, cum este și acest proiect de hotărâre. Tot ce dorim este să respectați legea, sunt o droaie de prevederi pe care nu le respectați. Vă rugăm respectuos să respingeți acest proiect de hotărâre”, a spus Negrei.
De asemenea, liderul de sindicat a amenințat că va deschide un process în instanță prin care va cere anularea hotărârii de Consiliu Local.
Cu toate acestea, organigrama a primit aprobarea aleșilor locali. Noua organigramă presupune, potrivit primăriei, reducerea numărului structurilor de la 27 la 17.
Totodată, au fost identificate 80 de posturi, multe dintre ele vacante, care vor fi desființate în vederea eficientizării. Așa cum am prezentat deja, apar direcții noi, cu manageri de cartiere, birou pentru administrarea spotalelor și grădinarul-șef.
Consilierul local și fostul viceprimar al orașului Dan Diaconu a criticat puțin felul în care a fost prezentată noua organigramă. Acesta susține că ”S-a spus că reduce numărul de direcții, cumva subliminal – vom avea mai puțini șefi.
Doar că cifrele spun cu totul altceva: – functii de conducere si demnitate publică (2020): 64 – funcții de conducere și demnitate publică (2021): 81
Numărul de directori e mai mare, numărul de consilieri, nu mai vorbim, e de patru ori mai mare”.
Vom analiza și noi noile funcții, structuri și direcții cu care va funcționa Primăria Timișoara în numărul următor al ziarului Banatul azi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

Sorin Grindeanu recunoaște că 30 de ani clasa politică locală nu s-a ridicat la nivelul așteptărilor timișorenilor | FOTO-VIDEO

Fostul premier, actualmente ministrul Transporturilor în Cabinetul Ciolacu, a făcut această precizare în cadrul întâlnirii membrilor guvernului cu presa timișoreană. Și el, și Alfred Simonis,...

Președintele CCIA Timiș a deschis FoodIntelForum București 2024

Miercuri, 24 aprilie, președintele Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș, Florica CHIRIȚĂ, a participat la deschiderea oficială a celei de-a...

Citește și :