Noua lege a salarizării nu aduce doar creşteri. Vezi ce se întâmplă cu voucherele de vacanţă, sporurile şi norma de hrană

3386

În cadrul discuţiile legate de salarizarea unitară, Lia Olguţa Vasilescu, ministrul Muncii, a anunţat câştiguri pe de o parte, dar şi reduceri pe de altă parte.

Cu privire la salariile bugetarilor, Lia Olguţa Vasilescu, a spus că toţi bugetarii vor avea în sporuri un voucher de vacanţă şi două norme de hrană, dar asta nu ridică probleme pentru că se reduce nivelul de sporuri, adică vor fi 30% pe ordonatori de credite.

„Ce ne asigurăm noi cu această ocazie este că toată lumea va avea o distribuţie corectă a sporurilor. Nu se mai întâmplă ca până acum, când unii, doar pentru că erau șefi, luau niște sporuri foarte mari față de restul angajaților. Fiind obligatoriu ca fiecare bugetar să aibă norma de hrană și să aibă acest voucher de vacanță, atunci în nivelul sporurilor trebuie să fie prinse pentru toată lumea. Considerăm că este o variantă mai corectă”, a explicat Olguța Vasilescu, la finalul discuțiilor cu sindicaliștii din Educație pe marginea proiectului Legii salarizării bugetarilor.

LĂSAȚI UN MESAJ