Noua Lege a achizițiilor publice, abia introdusă, va fi modificată în favoarea subcontractanților

136

Firma care a câștigat un contract public va fi obligată, la predarea lucrării, să prezinte dovada că a achitat banii către subcontractanți și furnizori, în caz contrar statul urmând să efectueze plata direct către aceștia, indiferent dacă a fost sau nu solicitată efectuarea plății directe. Operațiunea este pregătită în Parlament printr-un proiect care schimbă noua Lege a achizițiilor publice, abia introdusă în acest an.

În același timp, în cazul în care un contract va fi reziliat din vina contractantului, statul va plăti pentru lucrările efectuate de subcontractant direct acestuia, dacă lucrările au fost executate conform contractului, același sistem urmând să fie folosit și față de furnizori.

Modificarea este argumentată prin dorința de a-i proteja pe acei furnizori și subcontractanți care, din motive de bună credință, nu își exprimă, la momentul contractării, opțiunea de a primi bani direct de la stat, dacă nu există dovezi că un contractant a efectuat plata la momentul predării lucrării.

Sursa: profit.ro

LĂSAȚI UN MESAJ