Notar public trimis în judecată pentru abuz în serviciu. Prejudiciul: 50.000 euro

635

Procurori ai Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Timişoara au finalizat urmărirea penală şi au dispus trimiterea în judecată a inculpatului SAVIN NĂSTASE sub aspectul săvârşirii infracţiunii de infracţiunii de abuz în serviciu.

Inculpatul, în calitate de notar public în cadrul Biroului Notarului Public Savin Năstase din municipiul Arad, a autentificat la data de 2 iulie 2012 un contract de cesiune de creanţă, deşi cunoştea faptul că garantul ipotecar a fost pus sub interdicţie judecătorească şi că acesta nu putea garanta cu bunurile sale o datorie a altuia fără încuviinţarea instanţei de tutelă.
Prin exercitarea de către inculpat a atribuţiilor de serviciu, cu încălcarea dispoziţiilor legale, s-a cauzat cesionarului un prejudiciu în valoare de 50.000 euro, sumă cu care acesta s-a constituit parte civilă în cauză.
În vederea recuperării prejudiciului, prin ordonanţa din data de 9 martie 2016, procurorul a dispus instituirea măsurii asigurătorii a sechestrului pe bunurile imobile aflate în proprietatea inculpatului Savin Năstase, până la concurenţa sumei de 50.000 euro.
Dosarul a fost trimis, spre soluţionare, Curţii de Apel Timişoara.

LĂSAȚI UN MESAJ