Noi spectacole ale TNT în mediul virtual

93

Continuă, în prima săptămână de aprilie, difuzarea în premieră online a spectacolelor din repertoriul Teatrului Național din Timișoara. Astfel, se vor putea urmări, în acest week-end, începând cu ora 20,00, pe canalul YouTube, spectacolele SCENE DINTR-O CĂSNICIE (vineri) și PROMETEU ÎNLĂNȚUIT (duminică).

Vineri, 3 aprilie, de la ora 20,00, a fost lansat iubitorilor de teatru o nouă provocare în cadrul „Întâlnirilor la voi acasă”, pe canalul YouTube al Teatrului Național din Timișoara. SCENE DINTR-O CĂSNICIE: un cineast suedez celebru în rol de dramaturg – Ingmar Bergman, și un excepțional regizor de film român în ipostaza de regizor de teatru – Radu Jude. Scene dintr-o căsnicie este o radiografie pe cât de lucidă, pe atât de emoționantă a mecanismelor vieții de cuplu și, în egală măsură,o cronică a încăpățânării de spera. Cu Ion Rizea, Claudia Ieremia și Alina Ilea.
Spectacol recomandat peste 16 ani.

Johan și Marianne ar putea figura pe coperta oricărei reviste de life style: sunt căsătoriți de zece ani, au doi copii reușiți, cariere înfloritoare, un cerc de prieteni care îi găsesc interesanți, spirituali și de încredere. Dar cuplul perfect e în deplină destrămare, corodat de frică, nesiguranță, neînțelegere și confuzie. O căsnicie distrusă, da, dar nu o dragoste distrusă. Celebrul cineast Ingmar Bergman cercetează în SCENE DINTR-O CĂSNICIE mecanismele vieții de cuplu, suprapunerile și idiosincraziile create de „familie” și „iubire” – acești doi termeni cărora societatea se încăpățânează să le impună sinonimia. SCENE DINTR-O CĂSNICIE este o radiografie lucidă, descifrată pas cu pas de însuși agonizantul cuplu. Și ce remediu poate fi mai bun decât adevărul?

https://l.facebook.com/l.php?u=https%3A%2F%2Fwww.youtube.com%2Fwatch%3Ftime_continue%3D1%26v%3DOyRzQ50aPss%26feature%3Demb_logo%26fbclid%3DIwAR3nZqlJGwN9wYTB3ohxAdcNNIQrs4PXDsTSiEP6qwXi_K8qBe8Mvqh4gUs&h=AT3Mea64YhEPs_Ri1iEDztuNS2yaIptJrU2Ze8wA04c6fCb6UU_xeYNyLFLSFOSrI6QU61qCN17OuRXydvMxnlYIsKzvj0tgcPDxoRLlDEYCv6BGL-GGZy7exvYV1_sW6WMr

Duminică, 5 aprilie, de la aceeași oră, 20,00, în același loc, canalul YouTube al Teatrului național Timișoara, vă invită să vă amintiți ce scria George Orwell: „În vremuri ale minciunii universale, a spune adevărul este un act revoluționar”.

Astfel, un nou episod al „Întâlnirilor la voi acasă” propune un spectacol care definește teatrul ca loc al adevărului, ca loc al regăsirii și al evoluției. Pornind de la celebra piesă a lui Eschil, PROMETEU ÎNLĂNȚUIT, celebrul regizor Kokan Mladenović construiește un spectacol puternic, intens, un spectacol al zilei de azi, pentru omul de azi. Un rol de forță pentru actorul Ion Rizea, în rolul titular. Lui i se alătură actorii Victor Manovici, Cătălin Ursu, Claudia Ieremia, Bogdan Spiridon, Andrea Tokai, Daniela Bostan, Luminiţa Tulgara, Iuliana Crăescu, Paula Maria Frunzetti, Ana-Maria Pandele, Benone Viziteu, Adrian Jivan, Claudiu Dogaru şi Laurenţiu Pleşa.

Racordând formulele teatrului antic la istoria prezentului, Prometeu înlănțuit construiește un arc peste timp, evocându-i pe toți acei oameni în trup, dar titani în spirit care, în numele adevărului și al libertății, au înfruntat, înfruntă și vor înfrunta zeii istoriei trecute, prezente și viitoare – orice nume ar purta aceștia.

Amintim că înregistrările spectacolelor difuzate vor rămâne active pe canalul YouTube al Teatrului Național din Timișoara până pe 1 mai 2020.

LĂSAȚI UN MESAJ