Noi reglementări la frontierele cu Ungaria

430

Autoritățile maghiare au luat noi măsuri pentru românii care vor să intre în Ungaria. Astfel, începând din 17 iulie, de la ora 23.00, prin punctul de trecere Cenad – Kiszombor, atât pe sensul de intrare cât și pe sensul de ieșire în/din Ungaria, se permite tranzitul doar mijloacelor de transport de marfă, cu greutatea de până la 7,5 tone, și lucrătorilor transfrontalieri.

”Pentru celelalte categorii de participanți la traficul de frontieră este necesară utilizarea culoarelor de tranzit constituite pe teritoriul Ungariei.
În acest sens, recomandăm folosirea tuturor punctelor de trecere a frontierei de la granița româno-ungară, aflate pe culoarele de tranzit stabilite de autorităţile ungare.

Informaţii privind situaţia punctelor de frontieră deschise traficului internaţional se regăsesc pe aplicaţia Trafic on-line care poate fi accesată la adresa http://www.politiadefrontiera.ro/traficonline/”; transmite Poliția de Frontieră Română

Autoritățile de frontieră maghiare au precizat că tranzitarea Ungariei este permisă cu respectarea următoarelor condiții: vor permite intrarea în ţara vecină, dacă persoanele nu prezintă simptome specifice infecției cu COVID-19 şi pot demonstra scopul călătoriei, respectiv dreptul de intrare în țara de destinație.

La intratea în Ungaria, persoanele vor fi supuse examinarii medicale, iar în cazul în care prezintă simptome specifice COVID 19, nu li se permite accesul pe teritoriul acestui stat.

În situția în care persoanele sunt asimptomatice, pentru a li se permite intrarea pe teritoriul Ungariei este instituită obligativitatea carantinării institutionalizată sau izolării la domiciuliu, cu luarea în evidență de către autoritățile sanitare maghiare.
Nu se impune măsura carantinării sau izolării persoanelor care vin din România și prezintă la controlul de frontiera 2 teste moleculare negative pentru infecția cu SARS – COV – 2 efectuate în ultimele 5 zile. Cele două teste trebuie efectuate la o diferență de 48 de ore unul de celălalt, iar certificatele trebuie să fie emise în limba maghiară sau engleză.

LĂSAȚI UN MESAJ