Noi piedici pentru românii care vor să lucreze în Marea Britanie! Firmele care angajează imigranţi vor fi taxate!

496

Ministrul Imigrației din Guvernul britanic, Robert Goodwill, a propus o taxă anuală pe care angajatorii ar urma să o plătească în cazul în care vor oferi locuri de muncă cetățenilor care nu sunt britanici.

Taxa de 1.000 de lire pe an ar urma să intre în vigoare de la 1 aprilie acest an, pentru imigranții non-UE, urmând să se extindă asupra cetățenilor Uniunii Europene după Brexit.

Goodwill a declarat că schema prin care se va percepe o taxă anuală de 1.000 de lire sterline firmelor pentru angajarea străinilor se va aplica la început celor din afara UE, însă s-ar putea aplica și cetățenilor europeni după ce Marea Britanie va părăsi structurile europene.

Ministrul Imigrației a mai spus că are în vedere și reintroducerea regimului sezonier pentru lucrătorii agricoli, cum ar fi culegătorii de fructe care vin în perioada de vară în Marea Britanie.

Purtătorul de cuvânt al premierului Theresa May nu a negat că se are în vedere o asemenea variantă. Acesta a spus că „există o serie de opțiuni care ar putea fi luate în considerare” și a adăugat că „acest guvern se axează pe furnizarea unui sistem care reduce imigrația.”

LĂSAȚI UN MESAJ