Noi detalii în cazul copilului de 9 ani din Cluj, găsit mort. Mama băiatului a fost reținută pentru omor

472

Luca a murit la 9 ani, după ce ar fi fost bătut crunt într-un apartament din Cluj-Napoca de propria mamă. Copilașul a fost găsit fără suflare, sâmbătă noapte, iar necropsia a arătat că moartea micuțului a survenit ca urmare a loviturilor primite. Mama băiatului a fost reținută pentru omor.

Nenorocirea s-a produs sâmbătă seară, în jurul orei 23.30, într-un apartament situat în cartierul Someşeni din Cluj-Napoca. Luca a fost găsit mort, în casă, de anchetatorii alertați de rudele băiatului.

La fața locului s-au deplasat polițiștii, dar şi o ambulanță. Din nefericire însă, medicii nu au mai putut face nimic pentru a-l salva pe Luca.

Alexandru Ionașc, şef Serviciul Investigații Criminale IPJ Cluj a declarat că micuțul „prezenta multiple urme de violență pe corp”, iar Traian Morar, purtător de cuvânt la IPJ Cluj a afirmat că „în urma necropsiei, s-a stabilit că există o legătură de cauzalitate directă între urmele de lovituri şi decesul acestuia”.

Mama copilului a fost dusă la audieri, la finalul cărora femeia a fost reținută sub acuzația de violență în familie sub forma omorului.

Vecinii au povestit că femeia, mamă a trei copii, doi gemeni de 9 ani şi un băiat de 11 ani, îi bătea pe micuți destul de des.

La fel s-ar fi întâmplat şi sâmbătă seară, când tânăra şi-ar fi lovit băieții gemeni: pe David şi Luca. Din nefericire, din cauza loviturilor, Luca a decedat.

Potrivit Ziar de Cluj, femeia a fost audiată şi ar fi recunoscut parțial că şi-a bătut gemenii.

Inspectorii de la Protecția Copilului au descoperit vânătăi şi pe trupul lui David, mai ales pe spate, picioare şi partea dorsală.

Despre gemeni, presa locală scrie că ar fi fost abandonați la centru de mama lor când erau mai mici şi ulterior au fost plasați la un asistent maternal. În urmă cu cinci ani, femeia a cerut ca micuții să îi fie redați în grijă. Cei de la DGASPC şi-au dat acordul astfel că David şi Luca s-au întors în grija mamei naturale.

Luca fusese botezat cu o lună înainte să fie ucis în bătaie

Luca era unul dintre copiii care se aflau în grija asociației caritabile „Misionarii lui Padre Pio”. Copilul a fost botezat cu doar o lună în urmă de preoții din cadrul ONG-ului.

Potrivit Ziar de Cluj, atât el cât şi fratele lui geamăn, David, participau zilnic la activitățile care aveau loc în timpul anului școlar la centrul asociației caritabile.

Ieri, pe pagina de Facebook a asociației a fost postat un mesaj emoționant, de rămas bun, pentru Luca. Redăm mai jos, integral, mesajul asociației „Misionarii lui Padre Pio”:

„Cu inimile sfâșiate de durere, cu sufletul mâhnit și cuprinși de o tristețe apăsătoare, care ne-a spulberat zorii unei zile de duminica, ce părea a fi una liniștita, vă facem cunoscut că micuțul Luca, de 9 ani, unul dintre cei mai buni, mai inteligenți și mai talentați copii, care participau zilnic la activitățile ce s-a desfășurat în timpul anului școlar la Centrul Sollievo, și-a încheiat în mod brutal, violent și tragic scurta călătorie pământească, în seara trecuta, fiind răpus mișelește tocmai de cea care i-a dat viață…

Dar Luca nu era doar unul dintre copiii noștri dragi, de care ne îngrijeam mereu cu atâta bucurie și disponibilitate, el era, alături de fratele lui geamăn David, unul dintre finii noștri, căci au fost botezați de noi cu o lună în urmă, participând cu toții la această bucurie a lor.

Acum, ne întristam și plângem, ne despărțim vremelnic de finul și copilașul nostru drag Luca, îi încredințăm suflețelul mult chinuit și suferind în mâinile Tatălui Ceresc și îl rugăm să îl așeze în Sânul Său părintesc, dăruindu-i iubirea și căldura de care nu a avut parte pe pământ…

Să ne ierți pe noi, pe toți, copil frumos și drag, că nu ne-am dat seama și n-am știut nimic despre calvarul prin care treceai și n-am făcut nimic ca să te putem salva….

Drum lin spre stele, copile drag ! Roagă-te și pentru noi, de-acolo de Sus, până când va veni din nou clipa revederii…”.

Sursa: observator.tv

LĂSAȚI UN MESAJ