Noaptea în care dormim mai mult! România trece la ora de iarnă în noaptea de 28 spre 29 octombrie

466

Ora de iarnă 2017 – România va trece la ora oficială de iarnă în noaptea de 28 spre 29 octombrie (sâmbătă spre duminică), când ceasurile vor fi date cu o oră înapo. Astfel ora 4:00 va deveni ora 3:00. Trecerea la ora de iarnă 2017 se face în fiecare an în ultima duminică din octombrie.

Practic, în noaptea de sâmbătă spre duminică, 28/29 octombrie, veţi putea dormi o oră în plus, iar duminică, 29 octombrie va fi cea mai lungă zi din an, având 25 de ore.

Schimbarea orei în ultima noapte de sâmbătă spre duminică a lunii octombrie este aplicată de România din 1932. Mecanismul este folosit de peste 100 de ţări din întreaga lume. În Europa, doar Islanda şi Rusia nu aplică această măsură.

Trenurile de călători aflate în circulaţie după ora 4:00, ora oficială de vară, vor opri în staţiile din parcurs stabilite, unde vor staţiona până la ora de plecare din orarul în vigoare după noua oră a Europei Orientale, iar trenurile care mai au de parcurs o distanţă scurtă până la staţia finală îşi vor continua mersul până la destinaţie.

LĂSAȚI UN MESAJ