Nicușor Miuț condamnat la patru ani de închisoare cu executare în dosarul “Heaven”

152

Magistrații au decis vineri ca Nicușor Miuț, fostul director al Direcției Patrimoniu din cadrul Primăriei Timișoara să fie condamnat la patru ani de închisoare cu executare. El este suspectat pentru abuz în serviciu.

Alături de acesta au mai primit condamnări alți patru foști angajați ai Primăriei, toți fiind cercetați în dosarul “Heaven”. Este vorba despre Marius Voicu, care a primit trei ani de închisoare cu executare; Petru Oprea și Octavian Roșca – trei ani de închisoare cu suspendare; Florin Chirițescu – doi de închisoare cu suspendare.

Potrivit anchetatorilor, cei cinci sunt acuzați pentru aranjarea unei licitații în favoarea lui Dorin Epure, patronul clubului, prin închirierea bazei pe care se află localul. Reamintim, în contractul de închiriere era vorba de aproximativ 3.000 de metri pătrați, însă chiriașul a folosit în realitate mai mult de 12.000 de metri pătrați, iar pentru diferență nu a plătit niciun ban municipalității. Astfel că acum instanța a dispus instituirea sechestrului asigurator pe bunurile celor cinci, în vederea recuperării prejudiciului estimat la 230.000 de euro.

Sentința nu este definitivă. Aceasta poate fi atacată la Curtea de Apel Timișoara, în termen de 10 zile de la comunicarea hotărârii.

LĂSAȚI UN MESAJ