Nicușor Dan acuză: Primăria Timișoara șicanează USR

546

Fără niciun temei legal, autoritățile din Timișoara au respins solicitarea de amplasare de corturi unde se strâng semnături, cu scopul evident de a bloca participarea USR la alegerile parlamentare din 11 decembrie. La Timișoara autoritățile au respins solicitarea USR de a amplasa corturi, iar la Brașov încearcă să întârzie acest proces, susține Nicușor Dan.

USR și-a propus să strângă la nivel național aproximativ 200 000 de semnături. Încă de la începutul lunii septembrie, USR a depus cereri către cele mai multe primării din țară, pentru obținerea acordului în vederea amplasării unor corturi necesare pentru campania de strângere a semnăturilor.

În Timișoara, Comisia de Avizare a Adunărilor Publice din cadrul Primăriei a decis să refuze amplasarea de corturi de către USR şi să admită doar mobilier urban constând în masă, scaune și umbrelă.

În conținutul răspunsului primit din partea Comisiei de Avizare a Adunărilor Publice nu există nicio explicaţie şi nu este specificat niciun temei legal care să justifice interzicerea amplasării corturilor.

La Brașov corpul tehnic al Primăriei a răspuns verbal reprezentatului USR că solicitarea a fost transmisă către serviciul Urbanism și că a fost aprobată cu data de 1 octombrie, în condiţiile în care termenul legal pentru depunerea semnăturilor este 27 octombrie.

USR consideră acțiunile autorităților locale din Timișoara și Brașov drept abuzive, de natură să aducă atingere dreptului cetățenilor de a participa la viața politică și al USR la imagine şi la dreptul de a participa la alegeri.

 

 

 

 

 

2 COMENTARII

  1. Sigur este un abuz. PSD si PNL vor sa blocheze comunicarea altor partide cu cetatenii. Ce faci cu masa si umbrela seara (noaptea) sau cind ploua si bate vintul ?

LĂSAȚI UN MESAJ