Nicu Fălcoi: „Cei de la PSD fug de tehnologie ca dracu` de tămâie”

72

Deși pandemia cu teribilul virus asiatic încă mai blochează unele activități, cei mai mulți au revenit la locurile de muncă cu mai mult elan. Printre aceștia se numără și politicienii ce nu uită că totuși ne află într-un an electoral. Aleșii trebuie să se mobilizeze și să fie în atenția publicului votatnt.

USR a promis de la început că vor fi altfel decât marea majoritate a formațiunilor clasice. Ei nu au întrerupt activitatea în toată această perioadă și s-au focusat pe contactele on-line.
Așa a fost și azi când liderii locali ai USR Timiș au ținut o conferință de presă inedită cu cei interesați, prin intermediul internetului. Senatorul Nicu Fălcoi ridică o problemă ce nu ar mai trebui să fie de actualitate în această epocă a tehnologizării. A observat că în Senatul României, unde ar trebui să fie cei mai deschiși la nou, dintre aleșii noștrii, tehnologia este încă privită ca un tabu.

Poate să fie de vină vârsta și reticiența celor trecuți de prima tinerețe la mașinării cu ecran? Sau este pur și simplu lenea de gândire sau slaba instruire școlară? Nicu Fălcoi a mai remarcat că numărul mare al celor ce zgârie fără folos ecranul tabletei este din partidul social-democrat. WhatsApp, Zoom, Facebook, Opera sau Firefox sună ca ceva termeni din Star Trek. Senatorul a mai făcut o analogie între tehnica de calcul și necuratul, ce ar avea la fel o aversiune la tămâie. Se pare că la Camera Deputaților lucrurile stau mult mai bine. Acolo tinerii sunt mai atenți la lucrul cu aparatura IT și se descurcă bine. Nicu Fălcoi admite că a ajuns chiar să refuze participarea la o şedinţă… prin WhatsApp, o metodă neavenită.

„Vârsta e mai ridicată în Senat, iar aici trecerea la online a fost dificilă. Avem şi noi tablete, dar nu le-am folosit niciodată, dar am făcut teste. Cei de la PSD fug ca dracu de tămâie de tehnologie. Ei au refuzat să facă şedinţă, la Comisia de Apărare, pe tablete, am făcut pe WhatsApp, eu am refuzat să mai particip pentru că era o tâmpenie. A fost nevoie de o hotărâre care să-i oblige să o facă. Şedinţele se ţin acum cu ajutorul platformei video, lucrurile se duc spre normalitate”, a mai adăugat Nicu Fălcoi.

LĂSAȚI UN MESAJ