Nicolae Ceauşescu candidează la alegerile locale în judeţul de baştină al fostului dictator

337

La alegerile locale de duminică participă şi… Nicolae Ceauşescu. Modest, acesta îşi doreşte doar un loc de consilier local PSD în comuna Poboru, deşi nu-şi face speranţe că va fi ales.

Acesta a povestit că, de-a lungul anilor, a avut avantaje datorită numelui pe care îl poartă, mai ales înainte de 1989.

„Am ajutat pe alţii, să ştiţi. Nu numai pe mine. Am lucrat la Scorniceşti, la «Artizanat», şi mergeam în ţară după marfă. Am ajutat şi întreprinderea. În al doilea rând, am făcut armata la Comitetul Central, la Garda Guvernamentală. Colegii mă respectau, într-adevăr, întotdeauna!”, îşi aminteşte Nicolae Ceauşescu.

Bărbatul mărturiseşte că nu are nicio legătură cu familia fostului dictator Nicolae Ceauşescu, iar tot coincidenţa face ca acelaşi nume să-l fi purtat şi bunicul său, care a apucat „Epoca de Aur”.

„Nu, a fost coincidenţă de nume şi, oricum, pe bunicul meu îl chema tot Ceauşescu Nicolae, care a murit în 1958”, spune candidatul.

Nicolae Ceauşescu din Poboru adaugă că a intrat în politică imediat după Revoluţie, în Frontul Salvării Naţionale (FSN) şi în partidele care au derivat de aici. În ciuda numelui pe care îl poartă, bărbatul din Poboru nu are aspiraţii politice şi spune cu modestie că n-are nicio şansă să intre în următorul consiliu local.

„Imediat, după Revoluţie (am intrat în politică – n.red.), aşa s-a întâmplat. Voiam să intru şi aşa a fost conjuctura, noul pas, cum se spune. Cu FSN, cum era înainte! Nu am mai fost consilier local, acum sunt pe listă, dar nu cred că o să ies, vă spun garantat. Sunt pe locul 14. Fiindcă am lucrat în cadrul Primăriei 11 ani, am zis să candidez. Doar pentru Consiliul Local candidez. Cine candidează la postul de primar are nevoie de studii superioare, e altceva”, a conchis Ceauşescu.

LĂSAȚI UN MESAJ