Niciun weekend fără sute de amenzi în Timiș

42

Niciun weekend nu trece în Timiș fără sute de amenzi pentru șoferi. Fie pentru că au călcat prea tare pedala de accelerație, fie pentru că nu acordă prioritate sau consumă alcool la volan, sute de conducători auto au fost sancționați de agenți.

„În perioada 09 – 11 noiembrie a.c., poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi în scopul prevenirii şi combaterii principalelor cauze generatoare de accidente, reducerii riscului rutier pe drumurile naţionale, drumurile judeţene şi în localităţi, precum şi în vederea combaterii conducerii autovehiculelor sub influenţa băuturilor alcoolice sau a substanţelor psihoactive şi impunerii respectării normelor legale referitoare la viteza de deplasare”, anunță IPJ Timis.

Astfel, poliţiştii au constatat 12 infracțiuni și au aplicat 313 de sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea normelor rutiere.

De exemplu, polițiștii au prins doi șoferi care au băut alcool la volan, respectiv au condus fără permis. Ca măsură tehnico-administrativă, au fost reţinute în vederea suspendării 23 de permise de conducere pentru neacordarea priorităţii de trecere pietonilor şi vehiculelor, nerespectarea regulilor privind efectuarea manevrei de depăşire şi limitelor legale de viteză. De asemenea, au fost retrase 3 certificate de înmatriculare.

LĂSAȚI UN MESAJ