Nicio finală de Superligă fără Timișoara!

82

Clasicul Timișoara – Baia Mare al rugbyului românesc va încheia stagiunea 2016-2017 cu meciul ce va stabili campioana. Saracens a eliminat-o pe Steaua cu 12-5 și are șansa de a cuceri un nou trofeu în 28 mai.

Cea mai echilibrată semifinală a Superligii a fost tranșată de SCM Timișoara Saracens chiar în fief-ul rivalei Steaua București. Campionii au eliminat trupa militară cu 12-5 în Ghencea după poate cel mai bun meci făcut în 2017. Cu un joc exact și lipsit de greșeli necontrolate, Timișoara a îngenuncheat-o pe preferata specialiștilor la câștigarea titlului.

Patru lovituri de penalizare transformate de Gabriel Conache au adus punctele oaspeților, în timp ce Steaua a marcat doar printr-un eseu al lui Neagu în repriza secundă. Bucureștenii au fost lipsiți de principala lor armă, transformerul Florin Vlaicu irosind toate loviturile. Nici înlocuitoul său Patalesio nu a fost mai inspirat cu o ratare.

Filmul partidei: Conache deschide scorul în minutul 10 dintr-o penalitate, 3-0; Conache din nou punctează cu o penalitate, minutul 40, 6-0; Lucaci (Steaua) e eliminat temporar, minutul 50, și Conache șutează pentru 9-0; profitat de șansă și a mai pus trei puncte pe tabelă: 9-0; Neagu reușește un eseu, minutul 64, 9-5; Conache închide tabela, minutul 78, cu o penalitate, 12-5.

Saracens: Aholelei, Rădoi, Pungea – Popârlan, Drenceanu – Doyle, Rus, Stewart – Seniloli, Hunt – Fercu, Sefanaia, Manumua, Lemnaru – Conache.

Steaua: Nere, Sakalia, Bădălicescu – Archuașvili, Doroftei – Moyake, Lucaci, Vueti – Diaconescu, Patelesio – Dumitru, Vlaicu, Dascălu, Ioniță – Strătilă.

În cea de-a doua semifinală, CSM Știința Baia Mare a învins pe CSM București cu 37-26. Finala Superligii 2017 se va desfășura în 28 mai, pe Arcul de Triumf din București.

LĂSAȚI UN MESAJ