Nici un polițist ce patrulează pe străzile din Timișoara nu are în dotare vestă anti-glonț-VIDEO

392

În ultima perioadă de timp a făcut multă vâlva câte un caz grav în care a căzut victimă un polițist. O parte de vină este și a sistemului de organizare a ministerului, ce trimite în teren oameni obosiți sau cu pregătire precară, ca să nu mai vorbit de celebrul caz al polițistului înjunghiat de un dezaxat mintal din principalul motiv că se afla în patrulă singur. Evident că ulterior nu s-a recunoscut nimic de către superiorii săi.

Dar și dotarea tehnică este destul de precară. Chiar un polițist bine pregătit nu face față cu un pistol destul de îndoielnic ca performanțe.

Ministrul de interne a promis multe atunci imediat. Că vor avea veste anti glonț și alte echipamente moderne. Până atunci se bazează pe fler și soartă.

Realitatea este cam departe. Nici un polițist ce patrulează pe străzile orașului nu are această vestă ce poate salva vieți. Sau măcar veste anti-înjunghiere, ce pot opri cu succes diversele obiecte tăioase.

La pistoale se stă ceva mai bine. Dar nu grozav. În jur de 50 de agenți ai în dotare arme de foc de 9 mm, ce sunt mai puternice decât cele vechi, cu nume de țigări autohtone. Mai sintetic spus, cam jumătate din cei ce activează în stradă au aceste arme puțin mai eficiente.

„Pistolul Carpați este foarte bun, în mâna cuiva foarte antrenat, ca armă de autoapărare casnică. Dar eu nu aș pleca pe teren în misiune cu așa ceva. Ca armă de servici este de mult depășită”. Este opinia unui fost polițist trecut prin multe, retras cu bine din activitate.
Comisarul șef Dan Stoicănescu, noul șef al Inspectoratului Județean de Poliție Timiș, face eforturi ca aceste neajunsuri să fie cât mai repede de domeniul trecutului.

Ca fapt divers, cu un an în urmă, un colectiv de elevi din București a lucrat la o nouă vestă antiglonț ce are cam jumătate din greutatea celor clasice militare dar cu performanțe mult mai bune. Odată intrată în verificări și eventual chiar producție prețul ar putea fi redus la doar o mică parte din cele aduse din import. Inutil de spus că tinerii cercetători nu au primit nici un răspuns la solicitările lor.

1 COMENTARIU

  1. Au sindicat politistii,reprezentantul e si foarte vocal si telegenic,chiar vedeta tv as spune,nici o secunda n-a vorbit de lipsa de dotare in ceea ce priveste protectia…muncii,ca sa zic asa ,nici despre dotarea slaba a politistului de teren in ceea ce priveste mijloacele de anihilare a infractorului.Numai si numai salarii si pensii,mai ales,noma de hrana,chirii platite,sporuri pentru toate alea,asa ca intr-o tara cu economia in curs de dezvoltare dotarea politiei e la fel in curs…de dotare,peste circa 30 de ani se vor vedea dotarile.

LĂSAȚI UN MESAJ