Nici o zi fără migranți la Timișoara. Dar nu vin pentru capitala culturală…

204

Tot mai mulţi refugiaţi sunt prinşi în parcurile şi pe străzile din Timişoara. Nu este zi fără ca oamenii legii să nu găsească tranfugi prin oraş. Aceştia vin de obicei din alte oraşe din ţară unde au primit azil, dar cum ei nu vor să rămână în România îşi croiesc drum spre vestul Europei prin Timişoara.

Ultima captură constă în 8 migranţi care din Timişoara au ajuns până la Cenad, unde au fost interceptaţi de poliţitii de frontieră pe fâşia verde, mergând spre Ungaria.

„În cadrul verificărilor preliminare, polițiștii de frontieră au stabilit că cei în cauză sunt cetăţeni din Irak, șapte adulți cu vârste cuprinse între 20 și 45 de ani și un minor de 16 ani, toți solicitanți de azil în ţara noastră. Din primele declarații a rezultat că aceștia au încercat să treacă ilegal frontiera din România în Ungaria, cu intenţia de a ajunge în ţări din vestul Europei”, transmite Poliţia de Frontieră.

Cei 8 sunt cercetaţi pentru tentativă de trecere frauduloasă a frontierei şi vor fi duşi la Centrul de Tranzit din Timişoara. De aici ar putea fi trimişi în alte oraşe, pentru că centrul a ajuns la capacitate maximă.

migranti

LĂSAȚI UN MESAJ