Nici de data aceasta! Ripensia pierde, din nou, în fața Chindiei

148

Ripensia nu a putut ține toate punctele la Timișoara, în urma confruntării cu Chindia. În epilogul rundei cu numărul 29, bănățenii au cedat, 0-2, în fața echipei lui Viorel Moldovan, după un joc disputat pe o ploaie puternică, care a transformat terenul din Ciarda Roșie, mai ales în repriza secundă, într-o „orezărie”.

Pe o ploaie măruntă, partida din Ciarda Roșie n-a avut, nici pe departe, ritmul așteptat de cei care urmăresc cu atenție liga secundă. Gazdele au început ceva mai avântat, au stat sus, însă fără a-și crea ocazii de a marca. A fost nevoie însă de o singură neatenție, în defensivă, pentru ca… oaspeții să deschidă scorul. Zaluschi a faultat, inutil, în zonă centrală, iar Liviu Mihai a înscris, cu noroc, din lovitura liberă rezultată, după ce mingea trimisă de el a fost deviată decisiv de un jucător din zidul roș-galben (12). După gol, oamenii lui Pelici au ținut de minge, însă au părut, de cele mai multe ori, previzibili și lipsiți de luciditate în faza de atac, dând singurele emoții goalkeeper-ului vizitatorilor, doar din faze fixe. Astfel că golul dâmbovițenilor a fost singura fază notabilă a primei părți.

La reluare, Ripensia a ieșit hotărâtă să egaleze situația, însă ocaziile importante de poartă s-au pierdut undeva printre bălțile apărute pe suprafața de joc, din cauza ploii din ce în ce mai puternice. Doar Drăghici a avut o șansă bună de a marca un nou gol în tricolul Ripensiei, însă Chindia a scăpat cu fața curată și, mai mult, a dat lovitura, când mai erau 20 de minute de joc. Șerban a executat bine un corner din dreapta, Leca s-a înălțat în 5 metri și a trimis cu capul în plasă. 0-2 și minutele de final s-au scurs doar pentru că trebuia să se mai joace. Pentru că terenul îmbibat cu apă nu a mai permis niciun soi de construcție.

Ripensia pierde, din nou, în fața Chindiei, formație pe care nu a reușit să o învingă în niciun joc de la promovarea în liga secundă. Târgoviștenii urcă pe doi în clasament, cu 63 de puncte, 4 mai puțin decât liderul din Cliceni, 3 în plus față de Universitatea Cluj. Ripensia rămâne pe 9, cu 36 de puncte, la șase lungimi față de primul loc retrogradabil.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ