Nesimţiţii traficului din Timişoara au o surpriză majoră de mâine. Ce li se pregăteşte celor care parchează pe trotuar?

3158

Chiar dacă traficul este greoi şi locurile de parcare prea puţine, timişorenii sunt deranjaţi de aşa-numiţii „nesimţiţi ai traficului”, care parchează, cu tupeu, pe trotuare, pe spaţiul verde, fără să ţină cont de nicio regulă.

Această stare de fapt are toate şansele să se schimbe, şi chiar începând de mâine. Parcarea mașinilor pe trotuare suferă modificări, de sâmbătă, potrivit unui act normativ al Guvernului, în sensul că parcarea pe trotuare va fi posibilă doar în locurile marcate și semnalizate în mod expres, deși în prezent se poate face și în lipsa acestora.

Începând din data de 21 ianuarie 2017, parcarea mașinilor pe trotuare va fi permisă numai acolo unde există spații special semnalizate în acest sens. Măsura este inclusă în Hotărârea Guvernului nr. 965/2016, ce va modifica sâmbătă Regulamentul pentru aplicarea Codului rutier.

Mai precis, documentul prevede că „administratorul drumului public poate amenaja pe anumite zone ale trotuarului, cu avizul poliției rutiere, spații destinate opririi sau staționării vehiculelor, marcate și semnalizate corespunzător”.

Spațiile speciale pentru parcarea mașinilor pe trotuar vor putea fi făcute doar dacă este respectat culoarul pentru pietoni de un metru lățime și dacă accesul vehiculelor se va face din drum. Totodată, esențial va fi și ca poziționarea autoturismelor în parcare să nu încurce circulația pe prima bandă a drumului sau pe pistele amenajate.

2 COMENTARII

  1. voi la ziar,aveti masini de hartie? veniti cu ele ,sus? nu am vazut locuri de parcare in timisoara prea multa,ca sa avem unde parca,eventual la mall! aveti un stil de a scrie,ia sa va vad pe voi,unde va parcati masinile? sau le suspendati? oh,uitasem,timisoara e orasul bicicletelor,sunteti pe 2 roti! sanatate va doresc,si mult succes in cautarea unui loc de parcare,cand aveti vreo durere abdominala,si o urgenta la toaleta !

  2. ion iliescu ilici carpaci sandler oltean moldovean ungurean mitic,bucurestean +alte stereotipii banatenesti rasiste

    2-10 parcheaza de nesimtit pe trotuar,restul pt ca nu-s locuri de parcare.

LĂSAȚI UN MESAJ