Nepalezi fără drept de ședere în România, depistați la vama cu Serbia

49

Un grup de trei nepalezi au fost depistați de polițiștii de frontieră din Jimbolia în timp ce încercau să treacă granița, ilegal, în Serbia. Cei trei nu aveau drept de ședere nici în țara noastră.

”În data de 20.05.2019, ora 10.30, un echipaj din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Jimbolia, aflat în misiune de supraveghere a frontierei de stat, a observat pe direcţia localității de frontieră Clarii Vii, la aproximativ 100 m de linia de frontieră, trei persoane care se deplasau pe jos, spre granița cu Serbia.

Imediat, poliţiştii de frontieră au declanşat o acţiune specifică, în urma căreia i-au depistat pe cei trei cetățeni străini, care nu își justificau prezența în zonă. Persoanele în cauză au fost preluate şi transportate la sediul Poliţiei de Frontieră, pentru cercetări”, a anunțat Poliția de Frontieră.

Oamenii legii au stabilit că migranții sunt cetăţeni din Nepal, cu vârste cuprinse între 22 și 36 de ani, având dreptul de ședere pe teritoriul României expirat, din data de 14.05.2019. Aceștia au declarat că au recurs la această metodă întrucât doreau să ajungă în state din vestul Europei.

Unii migranți folosesc ruta România – Serbia – Ungaria sau România – Serbia – Croația pentru a ajunge mai apoi în vestul Europei.

LĂSAȚI UN MESAJ