Nenorociților, ne-ați distrus și sportul!

557

La ora scrierii acestor rânduri, participarea României este, până acum, un dezastru.

Fetele de la scrimă au fost eliminate rapid, judoka Andreea Chițu la fel, Alin Moldoveanu n-a intrat în finala de la tir, fetele din barca de 8+1 și ceilalți canotori au ratat prima șansă de calificare în finală. Cel mai aproape de medalie  a fost, la judo, Corina Căprioriu, la un pas de bronz.

Naționala de handbal feminin, singura noastră reprezentată la sporturile de echipă, a fost învinsă de Angola (e ca și cum, la fotbal, Germania ar pierde în fața Swaziland-ului), iar apoi Brazilia ne-a ucis, într-un meci halucinant, pe care nu-l vom înțelege, poate, niciodată. Dacă acum la cârma naționalei era Tadici, și nu Ryde, articolele și Facebook-ul erau pline de invective împotriva antrenorului. Așa însă, fiind vorba de un străin din Europa prea-civilizată, totul se sparge în capul fetelor.

Nu e corect politic să-l atacăm pe Ryde, pentru că nu e de-al nostru. Sunt însă lucruri care trebuie spuse. Scandinavul e antrenor la lot cam cu jumătate de normă. Pentru că e mai mult în țara lui, ocupându-se de firma pe care o are acolo. Așa au acceptat cei de la FRH contractul, care sunt, astfel, mult mai în culpă decât antrenorul. În plus, Ryde pune accent foarte mare pe mentalul și comunicarea fetelor, neglijând, înțelegem din ce auzim ”pe surse”, aspectul esențial: jocul în sine.

O serie neagră, dar nu ca acum!, a avut România și la Mondialul din decembrie trecut. Atunci însă, tot cu Ryde pe bancă, totul s-a reglat din mers și ”tricolorele” au terminat pe 3. Să sperăm să fie la fel și-acum. Meci-cheie, azi, cu Muntenegru. Și să ne amintim că, avându-l pe Tadici antrenor, în 2005, la Mondiale, am fost finaliști.

Semnale de ultimă oră ne spun că șefii sportului românesc își vor îndrepta tirul spre sportivii care ne-au reprezentat (și încă, unii dintre ei, ne reprezintă) la Olimpiadă. Că sunt fițoși și aroganți. Se încearcă, așadar, o mare diversiune.

Nu, bă, voi sunteți primii vinovați! Alături de puterea politică din ultimul sfert de veac, dar asta e o altă discuție.

Să așteptăm finalul Olimpiadei și apoi vom trage concluziile. Din păcate, nu prea avem ce aștepta.

LĂSAȚI UN MESAJ