Nemții bănățeni s-au pus pe oferit daruri și descrețit frunți

109

Etnicii germani din Reșița i-au luat-o înainte lui Moș Nicolae și s-au pus pe oferit daruri și adus bucurii în suflete.

Astfel, membrii Forumul Democratic al Germanilor din judeţul Caraş-Severin şi Asociaţia Germană de Cultură şi Educaţie a Adulţilor din Reşiţa au inițiat o acțiune caritabilă acum în prag de sărbători și le-au făcut o vizită bătrânilor de la Complexul de Servicii Sociale Comunitare pentru Persoane Adulte din Reşiţa (Azilul de Bătrâni).

Reprezentanții celor două organizații au dorit ca prin inițiativa lor să facă simţită această perioadă plină de har și în sufletele bătrânilor găzduiți în centru. Aceștia au pregătit daruri pentru vârstnici, iar formaţiile culturale ale etniei germane din municipiu au prezentat şi un scurt program artistic, pentru a descreţi frunţile celor aflaţi aici şi a le bucura ziua. Programul artisitc a fost susținut de către formaţia muzicală „Banater Bergland”, Vincenzo Musi, grupurile „Intermezzo” și Duo Gassenheimer, precum şi formaţia de dansuri populare germane „Enzian”, după cum ne-a informat președintele Forumului Democratic al Germanilor din județ, Erwin Josef Țigla.

Bătrâni, bolnavi și singuri, seniorii pentru care azilul a devenit ”acasă” au primit cu bucurie vizita etnicilor germani și s-au arătat impresionați de programul pregătit special pentru ei.

LĂSAȚI UN MESAJ