Negocierile PNL-PSD s-au blocat! Pe cine ar vrea să impună Cîțu drept premier din partea PNL

434
Negocierile dintre PNL, PSD și UDMR programate pentru a continua miercuri au fost anulate. Florin Cîțu, Marcel Ciolacu și Kelemen Hunor au discutat anterior la Guvern, timp de aproximativ 30 de minute, fără a ajunge la un consens pe tema nominalizării premierului. Surse politice au declarat pentru HotNews.ro că liberalii ar urma să aibă o întrevedere în cursul serii, la vila Lac, cu președintele Klaus Iohannis. Reamintim că PNL și PSD au votat în forurile statutare ca premierul să fie numit prin rotație de cele două partide, dar nu au căzut de acord cine va face prima nominalizare.
 
La această oră, prim-vicepreședinții PNL discută cu Florin Cîțu despre propunerea de premier, susțin sursele citate.
Lucian Bode, Gheorghe Flutur și Rareș Bogdan PNL încearcă să-l convingă pe Cîțu să accepte propunerea de premier dorită de Klaus Iohannis, în persoana lui Nicolae Ciucă. În schimb, Cîțu ar primi funcția de președinte al Senatului.
De partea cealaltă, Florin Cîțu nu dorește să-l propună pe Ciucă și ar fi avansat numele lui Dan Vîlceanu pentru funcția de premier, susțin surse politice pentru HotNews.ro.
De altfel, la întâlnirea fulger de la Guvern cu Marcel Ciolacu și Kelemen Hunor, președintele PNL ar fi avansat numele lui Dan Vîlceanu ca variantă pentru funcția de premier. Discuția a durat 30 de minute și a amânat ședința anunțată oficial de la ora 16.00 de la Parlament în care trebuiau să pună la punct detaliile programului de guvernare.
Prim-vicepreședintele PSD, Sorin Grindeanu, a declarat la Parlament că întâlnirea s-a amânat pentru că „a existat o schimbare de program a colegilor de la PNL”. Grindeanu a mai spus că, cel mai probabil, întâlnirea va fi reprogramată. „În acest moment, mi-aș fi dorit ca azi să închidem discuțiile pe programul de guvernare”, a precizat Grindeanu.
Potrivit surselor citate, președintele Klaus Iohannis le-ar fi cerut liberalilor să vină cât mai repede cu o soluție în ceea ce privește propunerea de prim-ministru, susțin sursele citate.
 
În cursul zilei de miercuri, PNL și PSD au votat în forurile statutare ca premierul să fie numit prin rotație de cele două partide, dar nu au căzut de acord cine va face prima nominalizare.

LĂSAȚI UN MESAJ