32.1 C
Timișoara
luni 15 iulie 2024

,,Ne luăm cărțile, vin specialiștii cu diplome” Cu această ironie, Buciu și șefii interimari ai Primăriei Lugoj au ,,șters putina” înainte de termenul legal pentru predarea puterii

Supărat pe înfrângerea destul de dură suferită în alegerile de duminică de la Lugoj, Claudiu Buciu, candidatul PNL, lansează un potop de ironii la adresa echipei câștigătoare, avându-l în frunte pe pesedistul Călin Dobra, ales primar al Municipiului Lugoj.

Primarul interimar al municipiului Lugoj, Bogdan Blidariu, va demisiona din funcţie pe data de 1 iulie, la fel urmând să procedeze şi viceprimarul interimar Adrian Serendan, ambii PNL. Anunţul nu a fost făcut de către unul dintre cei doi, ci de consilierul primarului, Claudiu Buciu, candidatul perdant al PNL la Primăria Lugoj.

Cum se știe, alegerile locale au fost devansate cu câteva luni, astfel încât noii primari își vor prelua mandatele abia în luna octombrie, atunci cînd li se termină mandatul de patru ani. Primarul şi viceprimarul Lugojului, ambii interimari, nu mai aşteaptă acest termen şi vor demisiona la 1 iulie. Acest lucru nu a fost transmis de vrenul dintre cei doi, ci de Claudiu Buciu, candidatul PNL la funcţia de primar, care a pierdut alegerile de duminică. Buciu a câştigat Primăria Lugoj în 2020, dar a fost suspendat din funcţie doi ani mai târziu, fiind acum consilier al primarului interimar, Bogdan Blidariu,

Anunţul lui Buciu, făcut pe Facebook, a avut şi foarte multe tente ironice.

“Vin specialiștii. Votul Lugojenilor, care a fost masiv împotriva noastră, ne obligă să facem demersurile administrative necesare pentru a preda cât mai rapid puterea de a lua decizii administrative celor care le-au câștigat încrederea. Lugojenii au considerat că nu suntem cei mai buni pentru a conduce comunitatea. Și asta în cel mai pur mod de exprimare al democrației, prin vot direct. Fapt pentru care suntem obligați să aducem Lugojenilor, în cel mai scurt timp posibil, beneficiile unei administrații conduse de cei pe care i-au ales. Așa este corect față de Lugojeni. Trebuie să respectăm decizia luată în mod democratic.
Astăzi am demisionat din toate funcțiile deținute în echipele de implementare a proiectelor finanțate cu fonduri europene nerambursabile și din funcția de Consilier Personal al Primarului, începând cu data de 1 iulie 2024. La fel vor face și Primarul Municipiului Lugoj și Viceprimarul Municipiului Lugoj, astfel încât, aleșii Lugojenilor (actualii consilieri locali) vor putea numi un Viceprimar care va prelua atribuțiile de Primar.
Această persoană va fi aleasă dintre Consilierii Locali ai PSD Lugoj, cu votul consilierilor locali actuali.  Primarul interimar astfel numit îl va putea lua drept consilier personal pe alesul Lugojenilor (Dom’ Doctor Dobra) pentru postul de primar, pentru a ne putea demonstra cum va schimba el în bine viața comunității. Dacă îi respectă pe Lugojeni. Ne luăm cărțile, vin specialiștii cu diplome…”, a încheiat marele pierzător al rundei, Claudiu Buciu.
Călin Dobra (PSD) a câştigat alegerile la Lugoj cu 31,73% , fiind urmat de Buciu – 25,57% şi Erwin Floroni (USR) – 22,57%.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

Începe a 11-a ediţie a Festivalului Ceau, Cinema!

Aproape 40 de filme, dintre care multe în premieră în România, trei expoziţii, un atelier pentru tineri şi dezbateri fac parte din programul ediţiei...

Cum arată salariile medii în Uniunea Europeană și pe ce loc se clasează România în acest top

Disparitatea câștigurilor nete anuale medii în Europa este izbitoare, cu variații semnificative chiar și atunci când sunt luate în considerare ajustările arat o analiză...

Citește și :