Ne așteaptă două luni de trafic cu restricții pe drumurile naționale din Timiș

173

Şoferii care circulă pe drumurile naţionale din vestul ţării trebuie să ştie că în următoarele două luni vor înainta greu. Asta pentru că Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Timişoara începe lucrările de întreţinere a şoselelor pe timp de vară.

Potrivit DRDP, programul presupune „lucrări la partea carosabilă, lucrări specifice întreținerii platformei drumului, lucrări care asigură scurgerea apelor din zona drumului și lucrări privind întreținerea plantației rutiere”. Acestea se vor desfăşura până la finalul lunii iunie.

Mai exact, muncitorii DRDP Timişoara vor plomba gropile, vor repara suprafeţele burduşite, vor colmata fisurile şi crăpăturile apărute în asfalt, vor curăţa rigolele şi şanţurile şi vor toaleta vagetaţia de pe margimea drumurilor.

„Am decis ca circa 65 – 70 % din fondurile pentru întreținerea de vară să fie alocate pentru programul de punere în ordine și aducerea la un nivel de minim de viabilitate a drumurilor naționale și a autostrăzilor. Începând cu luna iunie vor fi realizate lucrări de întreținere periodică și reparații curente, care vor consta în tratamente bituminoase, covoare asfaltice, reciclări și ranforsări la sistemul de șanțuri și nu numai”, spune Ştefan Ioniţă, directorul CNAIR.

Traficul nu va întreruprt pe perioda lucrărilor, dar vor fi restricţii. Şoferii vor întâmpina semafoare pe drum şi vor circula pe o singură bandă.

LĂSAȚI UN MESAJ