Napoleon, proprietar pe fostele birouri ale Securităţii-VIDEO

968

O clădire impresionantă de pe strada C.D.Loga în care, înainte de 1989, Securitatea comunistă îşi avea birourile, iar la subsolul acesteia, între 1948-1989, erau torturaţi cei care se opuneau regimului communist a ajuns palat ţigănesc aşa cum, de fapt, multe vile, unele chiar de patrimoniu, au ajuns pe mâna clanurilor ţigăneşti care au împânzit oraşul.

Clădirea a fost cumpărată de către Puiu Napoleon şi fiul acestuia, care au făcut bani prin Germania din comerţul cu maşini. Aşa se face că o clădire de torturi şi de bătăi crunte (oare câţi nu şi-au aflat sfârşitul prin beciurile acestei clădiri), a ajuns Castelul lui Puiu Napoleoan, scris și pe frontispiciul clădirii, cu litere de o şchioapă.

În faţa clădirii este ridicat un monument, de către Asociaţia Foştilor Deţinuţi Politici (AFDP), pe a cărui placă de marmură scrie ce a fost acolo în perioada comunistă. Monumentul este ridicat în memoria celor care şi-au găsit acolo sfârşitul.

În beciurile securităţii şi-au făcut veacul şi tinerii care erau împotriva regimului communist de atunci, clădirea fiind deja una din emblemele acestui oraş, care ar trebui recuperată şi transformată în muzeu. Să vedem ce va avea de gând Primăria să facă în acest sens pentru a o recupera, nu de alta, dar este o clădire care vorbeşte despre istoria acelor timpuri, care se scria cu sânge şi nu cu poveşti.

2 COMENTARII

  1. „… Puiu Napoleon şi fiul acestuia, care au făcut bani prin Germania din comerţul cu maşini…”

    Numai oameni mari, numai oameni de vaza in zona, bine conectati la valorile europene! Asa se explica proverbiala falosenie imbinata cu o… alta calitate care-i caracterizeaza pe autohtoni: au motive temeinice sa se laude singuri toata ziua, cand vrei si cand nu vrei, dupa datina.

  2. Primaria avea drept de preemtiune dar i s-a parut prea scumpa cladirea.A fost cumparata de tigani,e drept,dar este foarte bine ingrijita,chiar cu gust,exceptand firma pusa la vedere.Oricum nu stiu care roman ar fi avut suflet sa locuiasca in acea cladire bantuita de suferintele si abuzurile petrecute acolo.

LĂSAȚI UN MESAJ