Naivă! Timișoara nu a avut replică la Giurgiu: 0-3

104

ACS Poli se întoarce încă odată cu traista goală de la Giurgiu; trupa lui Ionuț Popa a cedat cu 3-0 în fața Astrei în ultimul joc al rundei cu numărul trei din Liga I.

Timișoara a suferit al doilea eșec stagional, 3-0 în compania Astrei Giurgiu. Naivă în atac și neatentă în defensivă, formația violetă a cedat mult prea ușor lângă Dunăre. Bănățenii nu au știut să profite de programul încărcat al giurgivenilor; din contră le-au ușurat misiunea gazdelor de a obține cele trei puncte între duelurile din preliminariile Europa League cu Oleksandria.

Astra a deschis scorul și a făcut instant 2-0 cu două goluri la care Straton a avut partea lui de vină. În minutul 21 lovitura de cap a lui Polczak din 13 metri l-a păcălit prea ușor pe portarul oaspeților, iar un minut mai târziu șutul lui Ioniță l-a prins pe același Straton cu mâinile moi.

Elevii lui Popa au căutat golul care să îi readucă în joc și doar ghinionul a făcut ca Poli să nu înscrie la jumătatea primei reprize. După ocazia bună a lui Bud, Cânu a trimis cu capul în bara transversală! Era minutul 32 dar până la finalul reprizei oaspeții au mai ratat o șansă imensă; Bîrnoi a rămas singur în marginea careului dar șutul său a fost unul slab, direct în brațele portarului.

Dacă oaspeții nu au știut să marcheze din cele 3 situații foarte bune, au făcut-o în schimb gazdele. Balaure a dus scorul la 3-0 în debutul părții secunde atent pe o respingere a lui Straton. Era minutul 53 și soarta partidei era deja decisă. Până la final am mai notat doar ocaziile lui Soljic (minutul 66), Doman (minutul 70) și Bianconi (minutul 89). Prea puțin pentru a mai obține ceva din partida de la Giurgiu și Poli revine acasă cu traista goală.

ACS Poli: Straton – Crețu, Melinte, Cânu, Țigănașu – Artean, Soljic – Ciucur (67, Doman), Vașvari (59 – Bianconi), Bîrnoi (46, Mailat) – Bud.

Violeții coboară pe poziția a 10-a Ligii I cu cele trei puncte adunate din jocul inaugural al campionatului. Pentru Poli urmează vineri duelul de pe teren propriu contra nou-promovatei Juventus București.

 

LĂSAȚI UN MESAJ