N-au mai reușit să scape. Ele sunt fetele de 15 ani care au avut același sfârșit tragic în timpul jocului ”Escape Room”

400

Detalii cutremurătoare apar după tragedia care a îndoliat Polonia. Cele 5 fete de 15 ani care au pierit în mod tulburător puteau scăpa dacă exista amenajată o ieșire de urgență în clădire.

Identitățile și fotografiile a patru dintre fetele decedate au fost făcute publice: Karolina Barabas, Wiktoria Julia Pietras, Gosia Tymieniecka și Amelia Wieczorek au murit asfixiate într-un incendiu izbucnit la un escape room, într-un oraş din nordul ţării, relatează The Mirror.

4 dintre cele 5 tinere moarte erau colege de liceu și bune prietene. Sărbătoreau aniversarea uneia dintre ele într-un escape room, în oraşul Koszalin din nordul ţării.

Un tânăr de circa 25 de ani a fost internat cu arsuri grave la spital, era angajat al camerei de jocuri și ar fi încercat să le salveze pe tinere. Totul s-a produs din cauza unei scurgeri de gaze, la sistemul de încălzire din clădire.

Şi mai tragic este faptul că tinerele care se aflau într-o cameră încuiată putea fi salvate dacă exista o ieşire de urgenţă adecvată în clădire.

Pompierii au mai descoperit nereguli și la sistemul de electricitate, cu instalații improvizate. Autorităţile au început controale la toate clădirile de acest tip, din ţară – aproximativ o mie la număr.

Acest tip de joc de aventură, în care participanţii sunt încuiaţi într-o cameră şi trebuie să găsească indicii pentru a putea ieşi, este extrem de popular în întreaga lume. Industria “escape room” a crescut rapid în ultimii ani. Camerele presupun numeroase scenarii din care trebuie să evadezi.

Ziarele de Polonia scriu chiar că la escape room-ul din Koszalin un scenariu presupunea legarea cu cătuşe la mâini a participanților care trebuie să evadeze. Astfel este posibil că inclusiv cele 5 victime să fi fost încătușate, relatează fakt.pl.

Tot ce se știe despre camera în care au pierit este că avea o lungime de 7 metri, două fotolii, o lampă și lumânări. În plus, autoritățile au mai descoperit o neregulă, fetele pentru că era minore trebuiau însoțite de un adult.

sursa – stirileprotv.ro

LĂSAȚI UN MESAJ