Muzica jazz va răsuna din nou în orașul de pe Bega. Când are loc Jazz Banat Session

108

În 27 si 28 octombrie, la Sala CAPITOL a Filarmonicii Banatul din Timișoara, se va desfășura evenimentul  JAZZ BANAT SESSION , o primă serie de concerte ce marchează aniversarea celor 10 editii ale TIMIȘOARA JAZZ FESTIVAL.

Sâmbătă, 27 octombrie, primul concert al serii va fi susținut de grupul JazzyBIT și invitatul lor, HOREA CRISOVAN, unul din cei mai valoroși chitariști ai țării.

Al doilea concert va fi susținut de quartetul saxofonistului norvegian TRYGVE SEIM.

Ei vor prezenta ultimul material discografic: HELSINKI STREETS (Editat la casa de discuri ECM, în acest an), apreciat ca unul din cele mai valoroase din acest an, atât în Europa, cât și în SUA.

În demersul sau, TRYGVE SEIM, va fi însoțit pe scenă de trei mari muzicieni ai scenei europene, MARCIN WASILEWSKI – pian, SLAVOMIR KURKIEWICZ – bass, și MICHAL MISKIEVICZ-TOBE, deci de grupul MARCIN WASILEWSKI TRIO.

Acest grup, unul din cele mai importante din Europa, a fost la începuturile carierei lor, grupul de acompaniament al lui TOMAS STANKO, liderul de necontestat al școlii poloneze.

Duminică 28 octombrie începand cu ora 18.00, va avea loc proiecția DVD-ului EST-LIVE IN TIMISOARA , înregistrat în urmă cu 10 ani la Sala Operei, difuzat în acest an pe MEZZO TV.

Primul concert al serii va fi susținut de grupul bateristului spaniol VICENTE ESPI QUARTET. Ceilalți membri ai grupului sunt: JESUS SANTANDREU, MASA KAMAGUCHI și IVAN CEBRIAN.

Ultimul concert al acestui eveniment este susținut de JOE LOVANO and FRIENDS.

Un nume de legendă, unul din cei mai mari muzicieni ai lumii, va fi însoțit de GIOVANNI GUIDI – pian, DEZRON DOUGLAS – bas și GERALD CLEAVER – tobe.

Evenimentul este produs și organizat de Fundația culturală JAZZ BANAT cu sprijinul CONSILIULUI JUDEȚEAN TIMIȘ.

LĂSAȚI UN MESAJ