Mutări în campionatul masculin înaintea fazei secunde

58

Misiunea ”urșilor” de a se menține în Liga Națională aproape că s-a materializat odată cu retragerea unei dintre cluburile din campionat. BC Mureș Târgu Mureș a aruncat prosopul din cauza datoriilor și a eliberat un loc în play-out unde activează BC Timba.

Faza secundă a Ligii Naționale de baschet masculin începe în această săptămână, însă play-outul și-a pierdut din interes după retragere unei dintre participante. Fără finanțare, BC Mureș Târgu Mureș s-a retras din campionat și a simplificat lupta pentru retrogradare pentru că doar una va mai retrograda, Dinamo sau Iași.

Timba nu era vizată direct de spectrul retrogradării, însă această decizie aproape că le asigură teoretic menținerea în elită pentru că ecartul față de ultima clasată, Dinamo București, este acum de 5 victorii. ”Urșii” conduși de Dan Ionescu vor încheia foarte probabil campionatul pe poziția actuală, a 9-a, imediat sub linia play-offului. Galben-negrii vor începe grupa 7-12 sâmbătă, la Galați, în urma retragerii Mureșului.

Urcând în grupa 1-6 o regăsim pe BC SCM Timișoara care și-a conservat poziția a treia și va începe acasă jocurile acestui mini-campionat. În 28 martie, în fosta Olimpia vine vicecampioana CSMU Oradea. Violeții conduși de Tudor Costescu sunt la două lungimi în spatele primelor două clasate, dar tot la două puncte și de poziția a șasea.

Liga feminină a debutat deja vineri, cu meciurile din primul tur. Timișorencele SCM-ului au reușit un rezultat excelent învingând viceliderul CSM Satu Mare în deplasare. A fost 82-71 și violetele lui Mihai Coldea au 1-0 la general și prima șansă la calificare în semifinale. Meciul doi are loc marți seara, la Timișoara.

 

LĂSAȚI UN MESAJ