Mutări importante la UVT Agroland și CSM Lugoj

97

Cu gândul la viitoarele prezențe în cupele europene, cele două reprezentante ale Timișului în Divizia A1 de volei feminin au început campania de transferuri. Agroland a adus un centru din echipa națională, iar Lugojul s-a întărit de la vecina de județ cu Diana Balintoni.

Pentru prima dată în istoria voleiului din Timiș, două cluburi se vor afla concomitent în cupele europene. UVT Agroland Timișoara va evolua în premieră în Challenge Cup, în timp ce CSM Lugoj revine în Cupa Balcanică. Ambele grupări încearcă să se întărească pentru o evoluție onorabilă în cupele europene.

UVT Agroland a anunțat primul transfer din această vară după ce s-a despărțit de câteva piese de bază. Ocupanta locului 5 a ajuns la un acord cu internaționala Roxana Iancu pentru un sezon. Iancu a fost cea mai bună realizatoare pentru Medicina Târgu Mureș și evoluează pe postul de centru. Căpitanul Medicinei face parte din circuitul naționalei de senioare a României.

”Nu a fost o decizie tocmai ușoară, având în vedere că până acum am activat doar pentru Medicina Târgu Mureș. A fost destul de greu, dar am mari speranțe în ceea ce privește viitorul meu la Agroland. Contează foarte mult că am mai lucrat cu antrenorul Bogdan Paul, mă pot adapta foarte ușor, știu cerințele antrenorului, și el mă cunoaște pe mine.

Știu destul de multe lucruri despre club, am discutat și cu fetele de aici. Este un proiect interesant, o echipă frumoasă. Sincer, sper să ajungem cât mai sus, atât în Cupa Challenge, cât și în campionat. Sunt foarte optimistă”, a punctat Roxana Iancu.

Lugojul a oficializat revenirea lui Diana Balintoni, ridicătoarea care a jucat în ultimele două stagiuni pentru vecina de județ. Internaționala s-a despărțit recent de Agroland pentru a reveni acasă, la echipa de pe malul Timișului. Alături de internaționala tricoloră, CSM-ul și-a instalat un nou staff tehnic condus de principalul Ugljesa Segrt.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ