Muniție de război descoperită într-un oraș din Banat

91

Muniție de război a fost descoperită, marți, în Reșița. Muncitorii care efectuează lucrări de modernizare în zona Parcului Siderurgistului au fost cei care au găsit un obuz și au sunat imediat la 112, unde au anunțat că au dat peste un element de muniție rămas neexplodat din timpul conflictelor armate, pe aleea Cibinului.

”La fața locului s-a deplasat echipa pirotehnică din cadrul Detașamentului de Pompieri Reșița în vederea asanării terenului. Personalul specializat in misiuni pirotehnice a cercetat, identificat si ridicat elementul de munitie, in vederea transportului catre depozit unde va fi pastrat în siguranță până la momentul distrugerii. In urma cercetării și identificării, s-a constatat că este vorba despre o bombă aruncător cal. 120mm, al 5-lea proiectil de acest tip identificat în aceeași zonă în ultima perioadă”, au transmis pirotehnicienii.

În total, de la începutul lucrărilor, au fost ridicate 6 elemente de muniții: 5 bombe aruncător calibru 120 mm și un proiectil exploziv calibru 100 mm.

 

LĂSAȚI UN MESAJ