Muncitor strivit de o conductă pe un șantier din vestul țării

248

Un muncitor de la firma care lucrează pe șantierul conductei de gaze BRUA a murit strivit de o țeavă. Tragedia s-a produs în apropierea localității hunedorene Totești. Bărbatul se afla sub o țeavă, care a fost ridicată de o macara, s-a desprins și a căzut peste el. Medicii sosiți la fața locului nu au mai putut să facă nimic ca să îi salveze viața.

„Astăzi (n.r. vineri) la ora 17.45, s-a primit un apel pe 112 pentru o victimă prinsă sub o țeavă în zona Totești. Echipajul Serviciului de Ambulanță Județean de la Hațeg ajuns la fața locului a găsit un bărbat de aproximativ 55-60 de ani decedat, cu politraumatism sever, multiple leziuni la nivelul capului și membrelor inferioare, prins sub o țeavă de mari dimensiuni”, a declarat medicul Călin Dumitrescu, purtătorul de cuvânt al SAJ Hunedoara.

Inspectoratul Teritorial de Muncă și Poliția fac cercetări în acest caz pentru a stabili circumstanțele în care s-a produs decesul muncitorului.

„Cadavrul bărbatului a fost ridicat de către Serviciul Județean de Medicină Legală Hunedoara, în vederea efectuării necropsiei și stabilirii cu exactitate a cauzelor morții. A fost anunțat și Inspectoratul Teritorial de Muncă Hunedoara. Polițiștii au întocmit dosar penal pentru infractiunea de ucidere din culpă”, potrivit IPJ Hunedoara.

Proiectul BRUA constă în construirea unei conducte noi de transport gaze care va conecta Nodul Tehnologic Podişor cu Staţia de Măsurare Gaze Horia pe direcţia Podişor-Corbu-Hurezani-Haţeg-Recaş-Horia. Acest nou coridor vizează diversificarea rutelor de transport gaze naturale din regiunea Mării Caspice înspre Europa Centrală, valorificarea unor noi surse de gaze naturale în perimetrele offshore din Marea Neagră, precum şi valorificarea volumelor de gaze naturale aferente acestor surse pe piaţa românească şi europeană şi posibilitatea curgerii fizice bidirecţionale permanente pe interconectările cu Bulgaria şi Ungaria.

Sursa: ziardehunedoara.ro

LĂSAȚI UN MESAJ