Munca prin străini nu e chiar Raiul pe Pământ! Mesaje emoţionante ale unor bănăţeni din Anglia…

9557

E foarte simplu acum să pleci din ţară şi să munceşti în alte părţi. Uniunea Europeană ne-a oferit oportunitatea liberei circulaţii dar şi dreptul de la muncă. Este adevărat că şansa unor câştiguri salariale net superioare celor din România şi realizarea profesională nu intră în discuţie. Lucrurile nu sunt însă aşa de simple precum par la prima vedere. O spun şi mesajele emoţionante a doi bănăţeni care au plecat să se realizeze tocmai în Anglia, la Londra, culese cu ajutorul reţelelor de socializare.

Un mesaj pentru toţi cei care vor să vină în străinătate la muncă. Veţi câştiga bani mai mulţi decât în ţară făcând aceeaşi meserie, asta e clar! Totuşi veţi pierde momente alături de cei dragi, veţi pierde tinereţe şi unii dintre voi veţi pierde ultimele clipe din viaţa scumpilor părinţi sau primele momente de viaţă ale copiilor voştri. Vă veţi aminti cu drag chipurile bunicilor şi vacanţele petrecute la ţară, veţi tânji după zâmbetul celor dragi, veţi lăcrima văzând poze cu ţara ta. Lucrurile simple ce te înconjoară acum în România… sunt lucrurile pe care le vei preţui cel mai mult! Daca poţi amânã sau abandonează de tot ideea asta. Ţi-o spun cu mana pe inimă. UN PUMN DE BANI NU VA PUTEA CUMPĂRA NICIODATĂ CE AM PIERDUT DEJA! Nu fii ca mine!” mărturiseşte Dinu S. din Timişoara.

Ce folos de banii agonisiţi prin ţări străine, când pierzi clipe preţioase care se duc şi nu se mai întorc niciodată, şi cu ele se duc şi cei dragi nouă. Dar asta-i viaţa, ne constrânge să plecăm după un trai mai bun, şi asta datorită incompetenţilor şi corupţilor care ne conduc ţara, dar de multe ori şi pentru că vrem mult mai mult, ne place traiul bun, vrem case care se învârt după soare, şi când sunt gata toate şi frumoase, suntem gata şi noi, „bătrâni şi plini de dureri”, şi la urma urmei nu luăm nimic cu noi!” spune Oana T. din Reşiţa.

6 COMENTARII

  1. …”datorita incompetentilor ca ne conduc tara”…??? Pai in totzi anii acestia, cam totzi care au vrut si nu au vrut au condus tzara! Atat pot romanii, nimic mai mult! Sa fie hoti ori slugi la straini!

  2. Daca near oferi romania ce ne ofera strainatatea nar mai pleca nimeni din tara.dar nu le ajung celor de sus sa fure dar sa ne mai ofere noua un trai mai bun

  3. Cei care au plecat. si-au format familii acolo, copiii lor se vor simti mai putin straini , iar nepotii vor fi complet integrati. Acasa va fi pentru ei o alta tara. Lucurile sunt cat se poate de simple. Cei care au plecat sunt generatia de tranzitie. Pentru nepotii lor, ei vor fi bunicii care acolo in tara de adoptie le vor oferi amintirile copilariei. Nu poti avea tot. Unii aleg sa stea in mizerie, dar sa traiasca in locurile natale. Altii aleg o viata noua, intr-o tara de adoptie care nu e dispusa sa ofere miere si lapte de la bun inceput. E normal sa fie asa. Pana la urma e optiune. Cel mai tragic e pentru cei care nu stiu ce vor, penduleaza intre doua lumi si sunt vesnic nemultumiti ( acolo nu e Romania dar nici in Romania nu se intorc) si tot asa, devin „plangaciosi cronici” si asa trece viata pe langa ei. Fratilor, ori acolo, ori in Romania…si mai terminati cu smiorcaiala. ( aviz smiorcaitior care scriu mesajele din articol: venici fratilor acasa ca nu va tine nimeni cu forta acolo si incercati sa fiti si voi fericiti ca trece viata pe langa voi). Nu conteaza unde stati, principalul e sa va gasiti si voi in sfarsit FERICIREA !

  4. Într-adevăr străinătatea îți arată extrem de multe lucruri și îți oferă mult mai multe beneficii , dar cu toate acestea tot prin munca se câștiga și odată cu plecarea de “acasă” și ajungând intr-o țara straina de ce nu credeai ca iti va fi dor niciodată de aia îți este cel mai dor , țara ta . Ispasiu G.

LĂSAȚI UN MESAJ