18 C
Timișoara
joi 25 iulie 2024

Motivul halucinant pentru care supele sud-coreene au fost retrase de la raft dintr-o țară U.E.

Supele sud-coreene la plic, de la Samyang Buldak, care se găsesc chiar și la noi în Timișoara, au fost retrase de la raft în toată Danemarca. Administrația daneză pentru Medicină Veterinară și Alimentară atrag atenția că sunt atât de picanți încât pot deveni otrăvitori, scrie The Guardian. 

Mai exact, trei dintre sortimentele coreene de tăiței, cele picante, Samyang 2x Spicy & Hot Chicken, Samyang Buldak 3x Spicy & Hot Chicken și Samyang Hot Chicken Stew, au fost retrase de la vânzare deoarece conțin un nivel prea ridicat de capsaicină, substanță prezentă în ardeiul iute.

Autoritatea pentru Medicină Alimentară le-a recomandat cetățenilor din Danemarca să le arunce sau să le returneze. De asemenea a avertizat că cei mici nu ar trebui să le mănânce, și i-a îndemnat pe părinți să sune la Linia de urgență deschisă pentru controlul otrăvurilor, specifică în Danemarca (Poison Control Hotline).

Compania sud-coreeană spune că este prima dată când o țară a interzis produsele lor pentru că sunt prea picante. „În prezent, produsele sunt exportate în întreaga lume, însă exte prima dată când ele au fost retrase din acest motiv”, spune purtătorul de cuvânt al companiei Samyang Foods.

Supele de tăiței sunt populare și în România și se pot găsi în magazinele alimentare sud-coreene din toată țara, dar și din Timișoara.

 

Sursă: https://www.theguardian.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

Întreruperea furnizării de apă caldă

Pentru remedierea unei defecțiuni tehnice apărute la rețeaua primară de termoficare a Municipiului Timișoara, suntem nevoiți...

Un bărbat în vârstă de 66 de ani a ajuns la spital

Un șofer de 66 de ani a ajuns la spital în urma unui accident rutier petrecut între localitățile Albina și Moșnița Nouă.  Bărbatul s-a izbit...

Citește și :