Moș Crăciun a ajuns și la Spitalul Județean din Timișoara, cu daruri pentru copii-VIDEO

488

Spitalul Județean din Timișoara a celebrat astăzi apropierea sfintele sărbători ale iernii, dar și venirea Moșului, împreună cu angajații spitalului și cu copiii acestora. Zeci de copii l-au așteptat cu sufletul la gură pe Moș Crăciun.

Înainte de apariția Moșului, copiii, colindătorii profesioniști, dar și corul bisericii au cântat colinde tradiționale, pentru a transmite atmosfera sărbătorilor. Cu prilejul festivității, spitalul a primit în dar și o operă de artă. Cu scopul de a aduce culoare și optimism pe holurile spitalului, un pictor timișorean a donat opera sa de artă. Astfel că se va reduce nonculoarea alb, care domină în centrele sanitare. Tablourile se vor a fi o sursă de inspirație și de frumos pentru pacienții spitalelor.

Conducerea Spitalului Județean, împreună cu artiștii timișoreni, dar și cu sprijinul Î.P.S Ioan Selejan, mitropolitul Banatului, vor strânge cât mai multe tablouri și picturi pentru pereții spitalului. Lucrarea concepută de pictorul Sorin Scurtulescu a fost o donație din partea Galeriei Jecza. Ideea tablourilor în incinta spitatelor a pornit din centrele sanitare din Viena, care au îmbrățișat cu ceva timp în urmă această idee.

”Având în vederea apropierea sărbătorilor, am organizat, la fel ca și în alți ani, un spectacol dedicat copiilor angajaților noștri. Ne bucurăm să fim colindați de grupurile de copii, și nu numai. De ce este astăzi o zi specială? Pentru că am avut un oaspete deosebit, pe Î.P.S Mitropolitul Banatului, Ioan Selejan. Țin să menționez că de când a venit la Timișoara s-a implicat într-un mod deosebit și a reprezentat un suport moral pentru tot ce a însemnat activitatea în Spitalul Județean. Ne-a sprijinit întotdeauna. Vreau să felicit toți angajații și să spun că a fost un an plin de realizări”, spune Marius Craina, managerul spitalului.

Până la sosirea Moșului, copiii îmbrăcați în haine populare nu s-au oprit din colindat. Alături de ei au cântat și angajații spitalului. Înalt Prea Sfinția Sa, Mitropolitul Banatului, a spus că nu a mai simțit de multă vreme bucuria sfântă a copilăriei. Cei mici au reușit să aducă inocența și bucuria sărbătorilor de iarnă, în rândul celor prezenți. Totodată, Ioan Selejan a transmis sprijinul său necondiționat către conducerea spitalului. La sfârșit, copiii au plecat cu cadouri, pregătite de Moș.

LĂSAȚI UN MESAJ